Os Mutantes web
Oslo World

Os Mutantes

Billettpris
375,- / 300,- (Student/Honnør/A-kort) +avg.
Dørene åpner
20:00
Aldersgrense
18
Dato
02.11.23
Kjøp billett

Vaskeekte brasilianske psykedelialegender. Os Mutantes er et av de mest grensesprengende bandene, som oppsto i den psykedeliske æraen på slutten av 60-tallet.

Bandet startet som et samarbeid mellom brødrene Sérgio og Arnaldo Baptista, og fikk sitt sci fi-inspirerte navn Os Mutantes ("Mutantene”) i 1966. De ble raskt involvert i Tropicália-bevegelsen, og kombinerte innflytelsen fra The Beatles, Hendrix og Sly & the Family Stone, med brasilianske røtter og avant garde-musikk.

Deres selvtitulerte debutalbum har fremdeles klassikerstatus, de deltok på den viktige Tropicália-samleren Ou Panis et Circenses, var backingbandet til Caetono Veloso i en periode, og tok eksperimentene sine videre inn i hardrock og prog.

Gjennom årene har mange musikere hyllet dem, fra David Byrne til Beck. I 2006 gjorde de sin første konsert siden 1978, på Barbican Arts Centre i London. Konserten var en stor suksess, og siden da har de vært aktive, både på scenen og i studio. Deres siste album, "Zzyx" fra 2020, viser en leken gruppe, som fremdeles er i kontakt med sine eksperimentelle røtter. Konsertene de holder er legendariske!

Os Mutantes kommer til en Oslo World-utgave hvor deres gamle samarbeidspartner, Caetano Veloso, spiller sin første konsert i Norge. Det gjør Tropicália til et slags undertema for 2023-festivalen. Men innflytelsen fra Os Mutantes kan alltid oppleves på Oslo World. De er et levende brasiliansk spøkelse i den eksperimentelle musikkmaskinen, som lokker nye generasjoner med musikere til å strekke seg lenger i sin søken etter ekstasen.