Phonotope
Klassisk på Park pres.

SISUtopisk Wallin

Samarbeidet mellom SISU slagverkensemble og Rolf Wallin, strekker seg helt tilbake til tidlig 90-tall. Det har resultert i en rekke tenkelige og utenkelige prosjekter, og nå også i en CD utgitt på den sprelske britiske labelen Nonclassical.

Dørene åpner kl. 18.30, konsertstart kl. 19.00.

To releasekonserter, en i London og en på Parkteatret, har blitt planlagt og så avlyst på grunn av pandemien. Men alle gode ting er tre, og nå inviteres du til en releasekonsert utenom det vanlige!

SISU skal spille fra CDen, men dette blir langt ifra et vanlig plateslipp:

Idéen bak kveldens hovedattraksjon Phonotope, er de fem elementene i kinesisk tradisjon: Jord, Ild, Vann, Metall og Tre. Disse elementene danner "årstider" i et lydlandskap (fonotop).

Kveldens versjon er ganske spesiell, ettersom scenograf Carle Lange og SISU har gått i dypdykk for å konstruere helt nye instrumenter, som ikke bare kan gjenspeile de musikalske kvalitetene til de fem elementene, men som faktisk er laget av dem! Parkteatret blir omskapt til et skulpurelt landskap. Og publikum blir en del av det hele, omgitt av instrumentene, lyden av dem, live-elektronikk og live computergrafikk.

SISU Foto Leikny Havik Skjerseth

SISU slagverksensemble er et av Skandinavias mest profilerte samtidsmusikkensembler. Trioen har siden starten i 1993 samarbeidet med et stort antall norske komponister, og det opplevde resultatet har spent fra ekstrem kompleksitet til det svært dansbare, og det meste imellom. En forskende innstilling til lyd og lydkombinasjoner, en frimodig holdning til musikalske utfordringer og et bevisst sceneuttrykk, er typisk for SISU

Rolf Walin

Rolf Wallin (1957-) regnes i dag som en av Skandinavias fremste komponister, godt dokumentert gjennom gjeve priser som blant annet Nordisk Råds Musikkpris (1998), Spellemannprisen (1999), Lindemanprisen (2005), Edvardprisen (2008), samt verk skrevet for ledende ensembler og utøvere i inn og utland. Han klarer kunststykket å skrive musikk som appellerer til både publikum, utøvere og kritikere, en direkte årsak til at han blir hyppig framført rundt omkring i verden. Wallins produksjon inneholder en rik variasjon av kompositoriske teknikker og uttrykk, fra ren absolutt musikk i musikkteater og installasjoner, computerstøtet instrumentalmusikk, til sterkt intuitiv scenemusikk.

SISU er Tomas Nilsson, Bjørn Skansen, Bjørn Christian Svarstad

Phonotope credits:
Rolf Wallin: Originalkonsept, musikk, elektronikk
Carle Lange: Instrumenter, scenografi
Tomas NIlsson: instrumenter
Martin Gautron, Oliver Edwards: computergrafikk
Kjetil Skøien: koreografi
Kristen Solberg Hylin: keramikkinstrumenter
Trond Solberg: trær

Foto (SISU): Leikny Havik Skjërseth