Laraaji + Sarah Davachi

Multiinstrumentalisten Laraaji og den elektroakustiske komponisten og utøveren Sarah Davachi kommer til Norge for første gang. 23. april gjør de hver sin konsert på Parkteatret.

19:00 Dørene åpner
20:00 Sarah Davachi
21:15 Laraaji

Laraaji
Den amerikanske musikeren Laraaji er en av «new age»-bølgens mest karakteristiske, produktive og karismatiske artister. Laraaji er en mester i flere instrumenter og konstruerer først og fremst lange, meditative lydlandskap, fra en elektronisk modifisert siter, kalimba, synthesizere, piano og andre instrumenter, så vel som naturlige lyder og vokal.

Siden han ble kjent tidlig på 1980-tallet, etter et tilfeldig møte med ambient-innovatøren Brian Eno, som produserte Laraajis «Ambient 3: Day of Radiance», har Laraaji gitt ut utallige kassetter og album – alt fra det mantralignende synthpop-albumet «Vision Songs Vol. 1» (1984), til dronepregede «Essence/Universe», som kom ut i 1987.

Han har samarbeidet med flere elektroniske-, eksperimentelle-, rocke- og dubmusikere, inkludert Audio Active, Bill Laswell og Blues Control. På soloprosjektet «Sun Gong» fra 2017 og 2020s «Sun Piano» og «Moon Piano», fokuserer han på å spille ett enkelt instrument. I tillegg til sin musikalske karriere, er Laraaji også kjent for sine lattermeditasjon-workshops.

Sarah Davachi Foto Sean Mc Cann web

Sarah Davachi
Som komponist og utøver av elektroakustisk musikk, er Sarah Davachis arbeid opptatt av de nære forviklingene av intime lydrom.

Hun bruker blant annet enkle, harmoniske strukturer, som understreker subtile variasjoner i tekstur, overtonekompleksitet, psykoakustiske fenomener, temperament og intonasjon. Hennes lyd er en manifestasjon av en opplevelse som reduserer forståelsen av konsonans og dissonans, i likhet med det kjente og det fjerne.

Davachi har turnert verden rundt, og har delt scene med musikere som Grouper, the London Contemporary Orchestra, William Basinski (som du kan se på Parkteatret 18. mars), Oren Ambarchi, Ariel Kalma, the BBC Scottish Symphony Orchestra, Jessica Moss, ​Donald Buchla, Alessandro Cortini, Ian William Craig, Kara-lis Coverdale, Aaron Dilloway, Robert Aiki Aubrey Lowe, Ellen Arkbro, Loren Connors og filmskaper Paul Clipson.

Det ligger an til å bli en nydelig kveld, når Laraaji og Sarah Davachi besøker Parkteatret for å gjøre hver sin unike konsert denne søndagskvelden. Vi sier bare – kjenn din besøkelsestid.

Begrenset antall unummererte sitteplasser, resten ståplasser.

Billettpris
300,- +avg.
Dørene åpner
19:00
Aldersgrense
18
Dato
23.04.23
Kjøp billett