Honningbarna foto Martine Lund

Yngling

Yngling er Parkteatrets konsertrekke for ungdom mellom 14 og 18 år.

Målet er at ungdom skal kunne oppdage og oppleve ny og aktuell musikk innen ulike sjangre – på lik linje med det voksne publikum. Vi mener at ungdom under 18 fortjener et sted de kan komme og se sitt ynglingsband eller -artist i trygge og rusfrie omgivelser. Konsertene har fri eller øvre aldersgrense, rimelig billettpris, og begynner og slutter tidligere enn vanlig. Det serveres ikke alkohol.

Prosjektet ble startet i 2013, og siden den gang har det blitt både flere konserter og flere besøkende for hvert år. I 2019 arrangerte vi hele 32 Yngling-konserter.

Girl in Red, Cezinando, Aurora, Kvelertak, Snow Boyz, Susanne Sundfør, Isak, No. 4 og Sondre Justad har alle spilt Yngling-konsert på Parkteatret, og av internasjonale artister, har publikum blant annet kunne oppleve Clairo, Dodie, You Me at Six og Alec Benjamin.

Våren 2015 fikk Parkteatret sitt eget ungdomsråd, bestående av elever fra videregående skole. Ungdomsrådet er involvert i alle sider av Yngling-konsertene – booking, markedsføring, planlegging og gjennomføring.

Foto: Martine Lund