Albin Lee Meldau

Support: Louien

Svenske Albin Lee Meldau har en unik evne til å berøre med musikken sin, enten det er på svensk eller norsk. Han spilte en fantastisk fin konsert i St. Edmunds Church sist han gjestet Oslo, og nå er han endelig tilbake! 30. mars kan han oppleves live på Parkteatret.

«Few singers can command an audience's attention quite like Albin Lee Meldau. His voice is breathtaking, soulful, thunderous and impossible to ignore.»

– NPR

Albin Lee Meldaus tekster er poetiske og rørende, og sammen med de vakre melodiene og hans nydelige stemme, vises hans fantastiske evne til å fortelle historier.

Han debuterte i 2015 med singelen «Lou Lou», en låt som nådde lyttere over hele verden, og som ble fulgt opp av to EP-er og turneer både i USA og Europa.

Våren 2018 slapp han debutalbumet «About You» og samme år medvirket han i TV4s «Så Mycket Bättre», der han med sitt uttrykk, musikalitet og unike tolkninger fikk de svenske seerne til å virkelig ta han inn i sine hjerter.

I 2019 dro han ut på to utsolgte turneer og slapp også EPen «The Purgatory Sessions» som inneholdt akustiske versjoner av låter fra debutalbumet.

Albins andre album, som kom i 2020, var på svensk og fikk også tittelen «På Svenska». Det er et veldig personlig album der han forteller om reisen fra aktivt misbruk til et nyktert liv med tekster som er poetiske og rørende, men også brutale og ekstremt ærlige. I løpet av det året spilte han i tillegg inn sine egne tolkninger av noen av sine absolutte favorittlåter under samlingsnavnet «The Quarantine Sessions».

Når Albin skaper musikk så henter han inspirasjon fra den fantastiske musikkhistorien; R&B, soul, reggae, store svenske visesanger, men også fra nyere musikk.

Han har vakt stor internasjonal oppmerksomhet, og musikken hans har blitt spilt på BBC Radio, i tillegg til at han har gjort flere TV-opptredener i Storbritannia og samarbeidet med flere av de største amerikanske låtskriverne og produsentene.

I april kom den nye singelen «Josefin», som ifølge Albin er det vakreste han har skrevet på svensk så langt. Det var også første smakebit på EP-en med svenske låter som kom i juni.

I disse dager planlegger han et nytt album på engelsk.

Konserten presenteres av All Things Live.

Billettpris
270,- +avg.
Dørene åpner
19:00
Aldersgrense
18
Dato
30.03.22
Kjøp billett