Alcest

Support: The Devil's Trade

Alcest balanserer mellom tyngre postmetal og shoegaze, med spor av black metal, indierock og psykedelia. Her kombineres det delikate, melodiøse og det brutale – musikk fra en annen verden, som de selv kaller det.

Dørene åpner: 19.00
The Devil's Trade: 20.00
Alcest: 21.15


Alcest ble grunnlagt i 2000, av låtskriver og multiinstrumentalist Neige, som i 2009 slo seg sammen med trommeslager Winterhalter. Alcest ble stemplet som en pioner innen postmetal/shoegaze (eller «blackgaze»), og har siden debut EPen, «Le Secret» i 2005, og den første fullengderen, «Souvenirs D'Un Autre Monde» fra 2007, laget en helt unik lyd, basert på musikalske motsetninger. Det konseptuelle prosjektet har fra start vært basert på en personlig og åndelig opplevelse, skildret av Neige i de utenomjordiske melodiene og tekstene til bandet.

I 2014 markerte deres fjerde album «Shelter», bandets avgang fra metal-lyden, til fordel for drømmepop-estetikken. Oppfølgeren «Kodama» (2016), ble inspirert av Hayao Miyazakis anime «Princess Mononoke». Albumet markerte bandets tilbakevending til stilen vi ble kjent med i de tidligere verkene.

Etter en heftig turnéperiode, følte Neige seg utslitt, og møtte de mørkere sidene ved sin personlighet. Mens han kjempet for å gjenopprette kontakten med sin åndelige essens, skrev han det mest katarsiske albumet til dags dato, «Spiritual Instinct». På det første albumet som blir utgitt via Nuclear Blast i 2019, smeltes både de tunge og lettere aspektene av bandet sammen, og resultatet høres mørkere ut enn de fleste av forgjengerne. Alcest fortsetter å dyppe stortåa ned i en mengde stiler som egentlig ikke passer inn, og nok en gang beviser de for omverdenen at de er pionerer innen sin sjanger.

Foto: Andy Julia

Billettpris
450,- +avg.
Dørene åpner
19:00
Aldersgrense
18
Dato
04.10.23
Kjøp billett