Amanda Bergman

Support: Selma French

Amanda Bergman besitter en av Sveriges varmeste og mest særegne stemmer, og har berørt publikum verden over i et tiår allerede. Det som startet med det mystiske pseudonymet Hajen og Idiot Wind, munnet senere ut som frontperson i supergruppen Amason, samt hennes første soloalbum «Docks». Nå er hun endelig tilbake med oppfølgeren «Your Hand Is Forever Checking On My Fever». Oslo-slippfesten på Kampen Bistro solgte ut på to minutter - så denne kvelden blir garantert topp stemning!

Amanda Bergman vokste opp i Dalarna med fire søstre i en by full av hester. Musikk var alltid rundt henne under oppveksten, og hun begynte å spille og skrive musikk fra en tidlig alder. Familiens piano ble Amandas første instrument, og det var der hun begynte skrive sine egne låter. Amanda sier selv at hun i oppveksten aldri reflekterte over at hun holdt på med musikk – det var heller noe som kom helt naturlig uten at hun selv la merke til det.

I 2010 slapp Amanda sin debut-EP under navnet «Idiot Wind», og ble raskt lagt merke til både i Sverige og utenlands. Hun dro kort tid etter på verdensturné med sine landsmenn og -kvinner i First Aid Kit og The Tallest Man On Earth, og plutselig var Amandas hobby som startet ved familiepianoet blitt noe hun fikk fremføre for mennesker over hele verden.

Siden debuten i 2016 har Amanda kjøpt en bondegård i Dalarna, sluppet tre album med Amason, vunnet priser og spilt inn en SVT-dokumentar om livet på gården. Nå er hun endelig tilbake med sitt andre soloalbum «Your Hand Is Forever Checking On My Fever» og vi gleder oss til denne septemberkvelden på Park!

Det er legitimasjonsplikt på alle våre arrangementer.
Foto: Julia Mard

Billettpris
350,- +avg.
Dørene åpner
19:00
Aldersgrense
18
Dato
09.09.24
Kjøp billett