Benedikt

Support: Ea Othilde

Benedikt besitter et helt særegent talent i å formidle tristesse i et drømmende lydlandskap lytteren kan søke tilflukt i, og har blant annet gjort seg bemerket med det kritikerroste andrealbumet «Balcony Dream», som mottok Subjektprisen 2021. Albumet kom også på andreplass i GAFFA Norge sin kåring over de beste norske albumene fra 2021.

20:00 Dørene åpner
20:30 Ea Othilde
21:30 Benedikt

Benedikt er et folkpop-band, bestående av hele ni medlemmer, fra så ulike deler av landet som Surnadal, Østerdalen og Asker. Det hele startet som Hans Olav Settem sitt soloprosjekt i turbulente ungdomsår, på den kristne, konservative skolen Kongshaug Musikkgymnas utenfor Bergen. Etter at han var permanent utvist fra internatet, fant han trøst i musikalske helter som King Creosote, Elliott Smith og Vashti Bunyan, og begynte å skrive sanger på hybelen. Etter at han flyttet til Oslo, ble en gjeng med både gamle og nye venner med på prosjektet.

Deres tredje album, «Why Are You Dreaming?», slippes på Koke Plate 28. april, og det skal feires med slippkonsert på Parkteatret 26. mai!

«Det norske bandet Benedikt er av internasjonal klasse. Med Balcony Dream skapte Hans Olav Settem og de åtte andre et plettfritt, pustende album som er å finne blant årets aller beste norske utgivelser.»

– Gaffa 2021

«I et lengselsfullt år har Benedikt levert et av årets mest drømmende album.»

– Subjekt 2021

«Et overflødighetshorn av fabelaktige låter»

- Disharmoni 2021

Ea Othilde
I fjor imponerte 18 år gamle Ea Othilde med debut-EPen «How I'd Like it To Fade». Hun ble kåret til Månedens Urørt av NRK P3 og Månedens Debutant i STOFF Magasin. I fjor spilte hun på Øyafestivalen og tidligere i år kunne publikum se henne på Trondheim Calling. Nå jobber hun med en ny EP som hun planlegger å gi ut på Koke Plate høsten 2023.

Billettpris
250,- +avg.
Dørene åpner
20:00
Aldersgrense
18
Dato
26.05.23
Kjøp billett