BigBang

Feirer 30 år med jubileumskonsert x 5

De fleste band som starter opp kommer aldri ut av kjelleren sin. Av de som gjør det, har få suksess og veldig få opplever å få en #1 hit. Å ha stor suksess over mange år, og lande flere hits underveis, det er like sjeldent som hønetenner. Derfor er det all grunn til å markere at Bigbang har eksistert i 30 år! Gjennom fem kvelder, fra tirsdag 16. til og med lørdag 20. august, fremfører Bigbang fem, kanskje seks, av sine klassiske album i sin helhet, live på Parkteatret.

Tygg litt på den – 30 år? Kom virkelig «Wild Bird» ut på nittitallet? Var Øystein Greni fortsatt i puberteten da han startet bandet? Svarene er ja og tja. Det tok noen år før det satt som det skulle, men fra albumet «Electric Psalmbook» i 1999, og ikke minst «Clouds Rolling By» i 2000 med signaturlåta «Girl in Oslo», har Bigbang levert en solid rekke med lovpriste album og hitlåter. Helt siden 90-tallet har bandet, i sine skiftende konstellasjoner, vært en del av selve fundament i norsk rock.

Derfor må 30 år markeres, først og fremst ved å se fremover. Flere nye låter er på gang, og vil dukke opp utover sommeren og høsten!

Et jubileum er også en anledning til å ta en titt bakover. Om du befinner deg i hovedstaden eller har muligheten til å ta turen, så kan du også få oppleve noe helt spesielt.

Ikke bare dedikeres en hel kveld til «Waxed», «Electric Psalmbook», «Clouds Rolling By», «Frontside Rock´n´Roll» og «Poetic Terrorism», det skjer med den autentiske versjonen av Bigbang, med den besetningen som eksisterte da albumet ble spilt inn.

Her gjelder det å kjenne sin besøkelsestid for dette skjer ikke igjen.

Tirsdag 16. august: «Waxed» (1995)
Dørene åpner kl. 19:00, konsertstart 20:00.
Besetning: Øystein Greni, Erik Tresselt, Christer Engen.

«Christer og jeg møttes på Forsøksgym, vi kom begge fra tykon-familier, hvis det er mulig i norsk musikksammenheng, men var også dypt inni hard-core straight Edge-musikk. Erik kom fra Beatles og 60´s pop. Ca. 50 folk i Oslo skjønte noe av hva vi drev på med i 92-93 i California, hvor vi også turnerte. Under arbeidsuka på FGO var denne musikken vanlig. Mye Bob Mould, noe DeLillos og litt soul. Høydepunkt: Christers trommeintro på «Little cloud»». – Øystein Greni.

Onsdag 17. august: «Electric Psalmbook» (1999)
Dørene åpner kl. 19:00, konsertstart 20:00.
Besetning: Øystein Greni, Erik Tresselt, Martin Horntveth.

«Bandet var oppløst, folk måtte tjene spenn, jeg ville dokumentere bandet og låtene for ettertida ... Denne plata skulle være det siste vi gjorde ... Prosessen var ganske vanskelig, vi fikk mye hjelp fra venner og familie. Jeg husker jeg tenkte mye på at låtene måtte være sterkere i klassisk forstand, enn på «Waxed», som var mye friere. Høydepunkt : «Wildbird» og Knut Schreiners gitarsolo på «Long Distance Man»». – Øystein Greni

Torsdag 18. august: «Clouds Rolling By» (2000)
Dørene åpner kl. 19:00, konsertstart 20:00.
Besetning: Øystein Greni, Nikolai Hængsle, Karim Sayed, Olaf Olsen.

«Denne ble spilt inn midt i alt kaoset som oppstår når man plutselig får suksess. Olaf fikk sparken midt oppi det hele, Karim kom inn ... Vi turnerte hele tiden, men rakk å dra ned til Halden mellom slagene. Jeg husker at ingen trodde «Girl in Oslo» kunne bli en singel eller hit, men aller første gangen vi spilte den LIVE (Strand Hotell Fevik, sommereren 1999), var den umiddelbare responsen fra felten ikke til å ta feil av. Høydepunkt «Street Parade» og trommegrooven på «To The Mountains»». – Øystein Greni

Fredag 19. august: «Frontside Rock´n´Roll» (2002)
Dørene åpner kl. 19:00, konsertstart 20:00.
Besetning: Øystein Greni, Nikolai Hængsle, Olaf Olsen.

«Vi opplevde at mange kjernefans fra «undergrunnen» vendte oss ryggen siden vi ble mer allemannseie etter «to the Mountains», «girl in Oslo» etc. Disse låtene gjorde jo at vi kunne leve av musikken, men vi følte oss selv som mer eklektiske og «sære», og istedet for å ytterligere gønne på med mer hits gikk vi på Frontside R N R dypere inn i sjelen til Oslo, skate-kompiser vi hadde mistet og mer live-publikumsvennlige låter... Dette var også det første albumet vi spilte inn helt selv i eget studio... Kontrollrommet var elendig og skiva har litt mindre bass enn vi trodde.

Høydepunkt: Olaf og Niko på hele skiva... særlig grooven på «heaven and Stars Above» – Øystein Greni

Lørdag 20. august: «Poetic Terrorism» (2005) + «Edendale» (utdrag, 2009)
Dørene åpner kl. 20:00, konsertstart 21:30.
Besetning: Øystein Greni, Olaf Olsen, Erik Tresselt, Nikolai Hængsle.

«Poetic Terrorism»: Alle hadde fått barn, Niko sluttet i bandet for å gjøre sine egne ting, Erik kom tilbake etter hard trygling fra min side. Live-albumet hadde gjort det bra, vi var gira på å flytte til California. Høydepunkt: «Saturn Freeway»». – Øystein Greni

«Edendale»: «Isabel», «Swedish Television»… «Play Louder». Vi bor i USA og har prøvd hardt å få det til der med turnering, schmoozing og småbarnsfamilier, mye jobb, prøver litt for hardt, Niko kommer tilbake til Innspilling i Sound City og plata blir veldig fin, dramatiske liv og omstendigheter til tross. Høydepunkter: Lyden... veldig flott produksjon av Greg Richling og Bryan Cook.. Trommene på «Isabel»». – Øystein Greni

Billettpris
390,- +avg.
Dørene åpner
20:00
Aldersgrense
18
Dato
20.08.22
Kjøp billett