Bilal

Support: Stian Stu & Mohamed Chakiri (Mutual Intentions DJ-set)

R&B-kongen Bilal kommer endelig til Norge! Bilals myke stemme trollbinder publikummet, og hans deilige soul-låter gjør det vanskelig å stå stille. Det varmer våre R&B-hjerter at vi endelig får oppleve han på Parkteatret.

Bilal Sayeed Oliver vokste opp i Germantown, et nordvestlig nabolag i Philadelphia, Pennsylvania. Hans far var dypt interessert i jazz og tok med Bilal på byens jazzklubber. Sang ble etter hvert en stor interesse og lidenskap for Bilal, som senere gikk på New Yorks New School for Jazz and Contemporary Music, hvor han fikk stemmetrening, samt opplæring i jazz og storbandarrangementer.

I 2001 kom hans første debutalbum «1st Born Second», en eksemplarisk neo-soul-utgivelse, med samarbeid med legender som Mike City, Robert Glasper og mange fra gruppa The Soulquarians. Det gikk ikke lang tid før albumet nådde topp ti på Billoards R&B-liste. Albumet har en helt egen energi, og blir kritikerrost til den dag i dag, med låter som «Soul Sista», «Reminisce» og «Fast Lane».

Det gikk nesten ni år før vi fikk høre fra Bilal som soloartist. I mellomtiden jobbet han med store stjerner som Beyoncé, Musiq, Clipse, Sa-Ra, Jay-Z og flere andre. Det var ikke før i 2010 at det andre albumet «Airtights´s Revenge» kom. Sangen «Little One» (2010) fra albumet ble i 2011 nominert til en Grammy i kategorien Best Urban/Alternative Performance.

Mutual Intentions D Jset web

Support:
Stian Stu & Mohamed Chakiri
(Mutual Intentions DJ-set)

Konserten presenteres i samarbeid med All Things Live.

Billettpris
320,- +avg.
Dørene åpner
19:00
Aldersgrense
18
Dato
04.07.23
Kjøp billett