Oslo World

Bixiga 70

Instrumental kraftpakke fra Brasil returnerer til Oslo World. Bixiga 70 besøkte Oslo World i 2018 og spilte for et fullstendig tjåka fullt Nasjonal Jazzscene. Den konserten er, uten å overdrive, et av de mest ekstatiske øyeblikkene i festivalens historie. Ja, så bra er de faktisk. I år returnerer Bixiga 70 til Norge og Oslo World nummer 30.

Gjennom ustanselig turnéaktivitet og en rekke fabelaktige album, har Bixiga 70 etablert seg som en av de mest bejublede og innflytelsesrike eksponentene for afro-brasiliansk musikk i verden i dag.

Det ti personer store orkesteret, er oppkalt etter Bixiga, nabolaget i hjembyen São Paulo, mens «70» er en hyllest til Fela Kutis legendariske ensemble Africa ’70, og representerer den andre delen av regnestykket: En lidenskapelig utforskning av afrobeat og forbi. Helt fra begynnelsen har bandet operert som et kollektiv i ordets rette forstand – de har skrevet musikken sammen og drevet musikkstudioet sitt i fellesskap. Lagånden er tydelig på scenen, fra den pottetette rytmeseksjonen bakerst, til den kraftfulle hornseksjonen i front. Sammen fabulerer de fram blandinger av syttitallsmusikk fra Ghana og Nigeria, afro-brasilianske religiøse rytmer, hiphop, space jazz, malinkê, cumbia, carimbó og blaxploitation-soundtracks.

Det toneangivende og globalt utforskende selskapet Glitterbeat er blant gruppens mange beundrere. Bixiga 70 slapp sin hittil siste fullengder på selskapet i 2018, og gjenutga sin eksplosive debutskive der i 2021.

Denne høsten spiller Bixiga 70 til Oslo for andre gang. Det vil du ikke gå glipp av!

Billettpris
350,- / 280,- (student/honnør/a-kort) +avg.
Dørene åpner
19:00
Aldersgrense
18
Dato
01.11.23
Kjøp billett