Bjølsen Valsemølle

Det er snart 45 år siden Trond Ingebretsen etablerte Bjølsen Valsemølle, og bandet har i sin tid preget norsk musikkhistorie med perler som «Vålerenga Kjerke», «Vaterlands Bru» og «Soria Moria», «Muhammeds Cafe», «91.72», «Kong Vinter» og «Tider skal komme».

I forbindelse med slippet av albumet «Sanger om kjærlighet», som kom ut sist sommer, har Ingebretsen, sammen med Leif Ottesen, Lars Aas Hansen, Endre Christiansen og Even Finsrud, gjort flere strømmekonserter og i koronaens ånd har de spilt flere konserter for et begrenset publikum.

Bjølsen Valsemølle er på dette albumet, som alltid, et band som opererer innenfor den politiske musikktradisjonen. På «Horseid», synger Ingebretsen om varig vern av Lofoten, Vesterålen og Senja. «Der land snakker til himmel’n» handler om stengte landegrenser, og sender sammen med «Kjenne på hat» et par stikk mot Sylvi Listhaug.

Men dette er også et album med sanger om kjærlighet.

– «Skinnende elva» er en positiv hilsen og hyllest til hva Oslo har blitt, blant annet takket være bystyreleder Raymond Johansen og ordfører Marianne Borgen. «En fremmed» er en sang til de vanlige menneskene langs veiene i Amerika som inspirerte meg da jeg var på sykkeltur der, og tittelsporet har en solidaritetstanke i bånn. Der forteller jeg om en fyr som holder fast på trua, og bare nekter å gi opp, forteller Ingebretsen.

Bakgrunnen for albumets tittel, stammer fra en A-magasinet-forside Ingebretsen så i 2015, med et bilde av da 18 år gamle Ronahi Avsin som var med på å kaste ut IS av Kobani i Syria. Artikkelen handler om at likestilling og krig er like viktig for Avsin som er soldat i YPJ.

– Jeg syntes det var så sterkt å lese om henne. Det er noe med det bildet, og at hun holder den blomsten samtidig som hun har et gevær på ryggen. Når jeg tenker på «Sanger om kjærlighet» følte jeg at hun i det bildet traff en nerve.

I vår ble låt- og videoprosjekt «Løytnant Von Segebadens fly» lansert.

Bjølsen er et band med en utrolig evne til å overleve, og som liveband har de nærmest legendestatus; Bjølsen leverer varene gang på gang.

Unummererte sitteplasser.

Billettpris
270,- +avg.
Dørene åpner
19:00
Aldersgrense
18
Dato
09.09.21
Kjøp billett