Bowie & Berlin

Håvard Bakke & The Goon Squad

Skuespiller, sanger og artist Håvard Bakke har vært Bowie-fan i mange år, og har fremført låtene hans på en rekke konserter, samt på «Stjernekamp» på NRK i 2016. The Goon Squad er en gjeng rutinerte musikere, som har spesialisert seg på David Bowie. I denne konserten vil man få høre utvalgte utdrag fra alle tre albumene i det som senere skulle bli kjent som «Berlin-trilogien», og som bestod av albumene «LOW» (1977), «HEROES» (1977) og «LODGER» (1979).

Begrenset antall unummererte sitteplasser, resten ståplasser.

19:00 Dørene åpner
20:00 Konsertstart

I 1976 flyttet David Bowie og Iggy Pop fra Los Angeles til Berlin, med ønske om et markant miljøskifte, samt å bremse et stadig mer eskalerende narkotikamisbruk. Nye impulser og en relativt anonym tilværelse gjorde dem begge godt. De samarbeidet på to album for Iggy, mens Bowie hentet inn produsentene Brian Eno og Tony Visconti og begynte arbeidet på det som senere skulle bli kjent som «Berlin-trilogien», og som bestod av albumene «LOW» (1977), «HEROES» (1977) og «LODGER» (1979). Selv om albumene i sin tid ble møtt med noe blandet mottagelse, har de i årenes løp fått status som usedvanlig viktige plater som har inspirert en hel generasjon musikere. Bowie selv kalte trilogien sitt DNA.

I denne konserten på Parkteatret, vil man få høre utvalgte utdrag fra alle tre albumene i trilogien, før vi runder av med noen andre godbiter fra David Bowies rikholdige katalog. Forestillingen er co-produsert av Bærum Kulturhus, og hadde sin urpremière der i oktober 2022.

The Goon Squad er en gjeng rutinerte musikere, som har spesialisert seg på David Bowie. Etter en stjernespekket hyllest på Rockefeller 8. januar 2017, på det som ville ha vært Bowies 70-årsdag, har de fortsatt med årlige hyllester på mannens bursdag, alltid med en fast kjerne i bandet, samt inviterte solister og artister. Håvard Bakke har vært med på samtlige av disse.

The Goon Squad består på denne konserten av:Espen Beranek Holm – vokal, kor, gitar og keyboards
Frode Vassel – vokal og kor
Anette Gil – vokal og kor
Vidar Ersfjord – keyboards
Fredrik Eilertsen - gitar
Knut Afløy – bass og kor
Even Finsrud – trommer
Bjørn Einar Hanstveit – perkusjon
Erik Johannessen – trombone (kapellmester)
Peder Øiseth – trompet
Ola Welo – saksofon

Billettpris
450,- +avg.
Dørene åpner
19:00
Aldersgrense
18
Dato
30.08.23
Kjøp billett