Die With Your Boots On

10-årsjubileum

Die With Your Boots On fyller ti år og inviterer til jubileumsfest på Parkteatret! Husbandet denne kvelden, Embla and the Karidotters, sørger for forrykende stemning og får besøk av en rekke gjester: Signe Marie Rustad, Malin Pettersen, Silver Lining, Ole Kirkeng, The Northern Belle og Ward Hayden & the Outliers!

Embla and the karidotters web

Embla and the Karidotters
The Karidotters er bandet til Embla Karidotter, og består av Marie Moe på bass (Razika, Slomosa), Tor-Arne Vikingstad på gitar (Sløtface), Simen Følstad Nilsen på lap steel (Aiming for Enrike) og Nils Jørgen Nilsen på trommer (Honningbarna, The Needs).

Etter 13 år som trommis for de innflytelsesrike indieheltene i Razika, kan Embla Karidotter omsider dyrke sin livslange kjærlighet til country og americana med sitt nye soloprosjekt. Kompet av det suverene backingbandet The Karidotters, har Embla nå flyttet seg fra bak trommesettet til fremst på scenen.

Signe Marie Rustad web

Signe Marie Rustad er første gjesteartist ut denne kvelden. Hun slapp nettopp sitt fjerde album, Particles of Faith, til strålende kritikker: Både Dagbladet og Aftenposten trillet sekser på terningen og sistnevnte omtalte skiva som «Et tidløst mesterverk». Signe har jobbet med DWYBO i en årrekke og er en selvskreven gjest på Parkteatret denne kvelden.

Malin pettersen2 photo sunniva hartgren web

Neste gjest ut er Malin Pettersen. Hun vant Spellemann i kategorien country for sitt første album, References Pt. 1, og har gitt ut to album på DWYBO Records etter det. Snart kommer det ny musikk fra Malin og da vil folk få høre en ganske annen side av artisten. Om du kjenner din besøkelsestid, kan du få en forsmak på dette denne kvelden!

Julia Marie Naglestad silver lining web

Silver Lining
Med en rykende fersk Spellemann-nominasjon i lomma kommer supergruppa Silver Lining til DWYBOs jubileumskveld. Bandet har medlemmer fra profilerte The Northern Belle og Louien, og låter som har fått godt over 10 millioner streams til sammen. Noen dager etter denne konserten får vi også vite om de er Spellemannvinnere!

NS Julie Hrncirova 2022 Ole Kirkeng web

Ole Kirkeng
Det er ikke lenge siden Ole dukket opp på den norske americana-scenen, etter å ha bodd og spilt i USA i flere år. Men han har allerede rukket å gjøre seg solid bemerket, blant annet vant han Spellemann i fjor, for EPen «Rocking Chair». Snart kommer debutalbumet ut, og kanskje får du høre litt fra det denne kvelden!

Julia Marie Naglestad The Northern Belle web

Intet jubileum uten The Northern Belle! Bandet spilte på den første klubbkvelden til Die With Your Boots On, og har vært en bærebjelke på nordicana-scenen siden. Stine Andreassen danner front i et knallbra liveband, med fire studioalbum og en liveskive bak seg. Det blir en glede å se henne på scenen denne kvelden!

Ward Hayden & the Outliers
Boston-bandet Ward Hayden & the Outliers er et hardtarbeidende honky tonk-orkester av beste årgang, med et fortreffelig liverykte. Alle som har opplevd dem på deres Norgesbesøk hittil, vil kunne bekrefte at det går hett for seg når de spiller opp til fest. Gjengen forener countryhistorikk med punkspirit, og sender tankene til mestere som Dwight Yoakam, Hank Williams, Tom Petty og Chuck Berry. Nå turnerer bandet endelig sitt siste album «Free Country», som ble sluppet under pandemien.

Die With Your Boots On web

Die With Your Boots On
På ti år har det skjedd mye: Fra en enkel DJ-kveld for spesielt interesserte på Revolver, via konsertbooking og faste fullstappa klubbkvelder i kjelleren, til samarbeid med andre utesteder og festivaler, kleine event-gigs og eget bookingbyrå – før plateselskapet Die With Your Boots On Records dukket opp.

På knappe fire år har plateselskapet gitt ut en rekke kritikerroste og prisvinnende album, og innført det noe tvilsomme begrepet «Nordicana», både i Norge og utlandet.

Felles for det hele har vært en forkjærlighet for country, americana og alt som hører med. Fokuset har alltid vært å bringe denne musikken til folket, men også å ikke la sjanger være en begrensning for god musikk.

I dag har flere av DWYBOs artister beveget seg vekk fra countryen, men kjærligheten for sjangeren består. Derfor blir dette en klassisk DWYBO-kveld med both kinds – både country og western – med DJs og band som vil spille fletta av alle som kommer. Se opp for overraskelser!

Billettpris
270,- +avg.
Dørene åpner
19:00
Aldersgrense
18
Dato
12.04.23
Kjøp billett