Soul Kitchen 25-årsjubileum

DJ Muggs

I en tid da hiphop-artister avlyste norgesbesøk over en lav sko, slo hiphop-konseptet Soul Kitchen seg opp og frem, med stødige og kredible bookinger. I kjelleren på So What! (lokalene som i dag huser Jaeger), og etter hvert på Blå, ble det arrangert legendariske konserter det går gjetord om den dag i dag.

Support-DJs: Gordon the Caretaker, Fade & Ross, Brown13 (Soul Assassins)
Cypher: Jester, Definite, Wolverine, Elling, G-Cap, Pumba + overraskelser

Det var Common som kom en time etter lydsjekk med et helt band på slep, det var Phife Dawg fra A Tribe Called Quest som rev ned huset mens gangsta-rapperen Ice-T hang i baren, det var Petter sin aller første konsert i Norge, det var legendariske Tha Alkaholiks, produsentlegenden Pete Rock, den første konserten i Oslo med Xzibit med svenske Looptroop som support, Mixmaster Mike som hadde afterparty etter Beastie Boys-konserten i Oslo Spektrum, Smif n’ Wessun som på grunn av trussel om søksmål fra en viss våpengigant gikk under navnet Cocoa Brovaz, og andre legender som Brand Nubian, Beatnuts og Pharoahe Monch. I tillegg hadde guttene booket en ung, hvit rapper, med navn Eminem, som egentlig skulle spille i 1999, men så smalt det og resten er historie.

Nå har guttene bak konseptet, Torstein fra Knirckefritt og Fredrik fra Tornado, endelig fått summet seg til å feire et jubileum! Og tradisjonen tro har de invitert en av sine favorittartister til å toppe plakaten.

DJ Muggs trenger egentlig ikke noen introduksjon, men... Sammen med sine kompanjonger B-Real og Sen Dog, toppet han listene i Norge med andrealbumet album «Black Sunday», som inneholdt hits som «Insane in the Brain» og «When the Shit Goes Down».

Muggs hadde også sitt prosjekt Soul Assassins gående. Det første albumet ble sluppet i 1997, og hadde med gjester som Dr. Dre, Gza og Mobb Deep. På andrealbumet, som kom i 2000, bidro blant annet en ung Alchemist med flere beats. DJ Muggs oppdaget ham som 13-åring, og i flere år var Alchemist hans student. DJ Muggs har også sluppet prosjekter sammen med en rekke andre artister, som Gza, Meyhem Lauren, Crimeapple, Mach-Hommy og Roc Marciano.

Til Oslo tar han med seg alle sine største hits og en film med masse private opptak fra studio og turnéer. I tillegg blir det en cypher med noen virkelig tunge norske navn, DJs, b-boys & girls + flere overraskelser. Om du lurer på hvordan en hiphop-kveld i Oslo utspilte seg på begynnelsen av millenniet, så er dette en kveld du absolutt ikke kan gå glipp av.

Presenteres i samarbeid med Knirckefritt og Tornado Booking.

Billettpris
295,- +avg.
Dørene åpner
19:00
Aldersgrense
18
Dato
23.03.24
Kjøp billett