Oslo World

Duquende

Duquende er en av de store nålevende flamencosangerne – en flamencolegende fra øverste hylle.

18:00 Dørene åpner
19:00 Konsertstart

Duquende regnes som en av arvtagerne til legendariske Camaron de la Isla, som inviterte Duquende på scenen da han var bare ni år gammel. Med Camaron selv som akkompagnatør, var det en legendarisk innvielse i tradisjonen og gjennom en fire tiår lang karriere har Duquende vist seg verdig.

Juan Cortés Rafael Santiago ble født i Sabadell i 1965. Han var sønn av nomadiske bønder, og arvet hengivenheten til sang fra sine forfedre. Da han var syv år gammel sto han på scenen for første gang, akkompagnert av en annen gutt – den nå verdenskjente flamencogitaristen Juan Manuel Cañizares. I 1997 ble han med i sekstetten til Paco de Lucía.

Beundringen for Cameron de la Isla vedvarer. Han er stolt over å ha samarbeidet med Camarons to mest kjente gitarister, de Lucia og Tomatito. Men Duquende har også utviklet sin egen egenart. Han liker å utvide flamenco-tradisjonene, noe suksessen til hans versjon av Leonard Cohen-låta «The Gypsy's Wife» er et eksempel på. Han har spilt på noen av de vakreste spillestedene på fem kontinenter, og rørt publikum med sin egenartede stemmeklang og personlighet. I dag har han fått legendestatus blant flamencosangere helt på egen hånd. Duquende var fantastisk under avslutningskonserten til Oslo World med Paco de Lucia i 2011.

Billettpris
375,- / 300,- (Student/Honnør/A-kort) +avg.
Dørene åpner
18:00
Aldersgrense
18
Dato
02.11.23
Kjøp billett