Gespräche am Ende der Reise:

Messiaen & Bach

På Klassisk på Park møter vi forfatteren Øivind Hånes i samtale med Morten Moim, før stjernepianisten Joachim Carr spiller et program av Olivier Messiaen & Johann Sebastian Bach.

Dørene åpner 17.30, konsertstart kl 18.00

Forfatteren Øivind Hånes sin vakre roman «Det kan jeg ikke si», handler om en pianist som gjenopptar sin karriere etter mange års fravær. Årsaken til fraværet avdekkes gradvis – det handler om hans tap av kone og datter i to helt ulike prosesser – bokas intrige er veldig interessant, og boka munner ut i hans gjenoppdagelse av klaveret, og leder fram til konserten, som finner sted i en liten nordtysk by.

Program:
Øyvind Hånes i samtale med Morten Moi.

Messiaen: Fra Vingt Regards sur l'Enfant-Jésus (1944)
XI. - Première communion de la Vierge

Bach: Partita nr. 1 i B-dur, BWV 825
Prelude – Allemande – Courante – Sarabande - Menuett I - Menuett II - Gigue

Messiaen:
XVI. - Regard des prophètes, des bergers et des Mages

Bach: Engelsk suite nr. 2 i a moll, BWV 807
Prélude – Allemande – Courante – Sarabande – Les agrements de la même Sarabande – Bourrée I alternativement – Bourrée II – Gigue

Messiaen:
XIX. - Je dors, mais mon cœur veille

Joachim Carr
Den prisvinnende norske pianisten Joachim Carr, har på kort tid etablert seg som en av Norges ledende pianister med et internasjonalt virkefelt. Som kammermusiker og solo-recitalist har han de seneste årene medvirket på festivaler over hele Europa, og i samspill med musikere som Antje Weithaas, Arve Tellefsen, Ingrid Fliter og Andrei Ionita.

Som solist har han blant spilt med symfoniorkestre i hele Norden, i samarbeid med dirigentene John Storgårds, Alexander Vedernikov, Miguel Harth-Bedoya, Leo McFall, Eivind Aadland og Bjarte Engeset. På avslutningskonserten under Festspillene i Bergen i 2017, hadde han æren av å fremføre Griegs a-moll konsert.

Hans første soloplate med verker av Schumann, Brahms og Alban Berg, høstet glimrende kritikker internasjonalt. Hans neste soloplate med verker av Bach-Busoni, Franck, Liszt og Messiaen kommer ut våren 2022.

Øyvind Hånes
Øivind Hånes er født 1960 i Krokstadelva (Nedre Eiker), og er bosatt i Köln i Tyskland. Han debuterte som forfatter med romanen «Som vil deg isbre for isbre» i 1991. Hånes er utdannet musikkpedagog og har en bred arbeids- og yrkeserfaring som lærer, skribent og redaktør, og er aktiv som musiker, komponist og forfatter. I tillegg til sitt skjønnlitterære forfatterskap, som består av både romaner, novellesamlinger og dikt, har Hånes skrevet en rekke faktabøker om mat og vin. Hans bøker er oversatt til tysk, spansk, nederlandsk, russisk og litauisk. For romanen Pirolene i Benidorm (2005) ble han nominert til Nordisk Råds litteraturpris.

Foto: Andrej Grilc

Billettpris
150,- +avg. (Student) / 280,- +avg.
Dørene åpner
17:30
Aldersgrense
18
Dato
28.11.21
Kjøp billett