Den tyske kvintetten Giant Rooks var ikke stort mer enn guttunger da de gjorde entré på den internasjonale musikkscenen på midten av 2010-talet. I 2020 ga de ut sitt debutalbum, «Rookery», men selv om det kom sent, betød ikke det at de fem hadde ligget på latsiden. I årene fra scenedebut til albumdebut, slapp de flere EPer, og deres febrilske turnéaktivitet kom til å gjøre dem kjent som et helt strålende liveband!

Til tross for at de må anses som velrutinerte, har de unge musikerne, fra den tyske byen Hamm, ennå fremtiden ved sine føtter. De er ennå i startgropa, og står klare til å følge i fotsporene til artister som Tame Impala, Bon Iver, James Blake og Two Door Cinema Club. Det er klassisk indiepop som har det der lille, men helt avgjørende, ekstra.

Ved å forene én del britisk og én del amerikansk gitarrock, og å holde døren åpen for både elektronisk musikk, kunstrock og folkemusikk, så har det lyktes Giant Rooks å skape en helt egen sound, i en sjanger hvor det egentlig burde vært umulig.

Nå er de i tillegg aktuelle med ny musikk, og på nyåret kommer det nytt album.

Konserten presenteres av FKP Scorpio.
Foto: Timothy Schaumburg.

Billettpris
270,- +avg.
Dørene åpner
19:00
Aldersgrense
18
Dato
17.03.24
Kjøp billett