Hallesby

Support: Omar Østli og Markus Berntzen

Hallesby er et nytt og spennende prosjekt, med haldenseren Thor-Martin Hallesby i front. Han har spilt inn plate i studioet til Geir Sundstøl, og fått platekontrakt med Drabant. Med seg på slippfesten på Parkteatret, har han med seg et eminent band, bestående av musikere fra Premier League.

19:00 Dørene åpner
20:30 Support
21:15 Hallesby

Den anerkjente musikkjournalisten Tom Skjeklesæther skriver følgende om Hallesby:

«Det er mer enn OK, det er faktisk helt utrolig.
Hallesby debuterer.

En fredag midt i september er hvert år satt av til en spesiell tildragelse i musikk-kulturbyen Halden. Da går «Kulturnatt» av stabelen og byen fylles opp av over førti gratisarrangementer, betalt av Halden Kommune og en rekke sponsorer, på tjue arenaer. Byens befolkning og tilreisende slutter mannsterke opp.

Under årets «Kulturnatt» var det spesielt en konsert som skilte seg ut, beskrevet i programmet som «Årets bestillingsverk»: bandet Hallesby på Aladdin Scene.

Hallesby består nå av sanger/ gitarist/ låtskriver Thor-Martin Hallesby, gitarist Nikolai Grasaasen, bassist Øyvind Storli Hoel, trommeslager Bjørn Sæther og keyboardist Bjarne Gustavsen. De fire siste med fartstid fra blant annet Bigbang, Kurt Nilsen, Maria Mena, Malin Pettersen, Morten Abel og Bjørn Eidsvåg.

Da klokka passerte 21.00 denne fredagen var den tidligere kinoen, nå overlegne konsertarenaen, fylt til randen av tre hundre forventningsfulle publikummere. På plass for å høre et band som altså aldri tidligere hadde spilt en eneste konsert!

Det de fikk servert var et tett sett, veltemperert americana-musikk som bygger på sjangerens tre essensielle komponenter; oppsiktsvekkende gode melodier og sanger, en distinkt stemme og et band som både forstår uttrykket til fingerspissene og har de instrumentale ferdighetene som skal til for å formidle det. Anført av sangen «It´s OK», en slik som setter seg fast med borrelås på hjernen!

Veldig mange av de som var til stede har vært klart over sanger/ låtskriver Thor-Martin Hallesby (tidligere Thorsen) sin evne til å lage fengende sanger i flere tiår. Denne vissheten gir betegnelsen «bestillingsverk» en helt egen betydning.

Så har da også Thor-Martin en meget spesiell historie som leder fram til det faktum at han endelig har fått spilt inn et album slik det fortjener å gjøres. Under de best tenkelige omstendighetene, klar for å bli utgitt av det ledende norske artist-plateselskapet Drabant i første kvartal av 2024.

Hallesbys debut er produsert av Thor-Martins bysbarn, multiinstrumentalisten Geir Sundstøl og teller bidrag fra blant andre trommeslager Erland Dahlen, bassist Audun Erlien og keyboardist David Wallumrød. Spilt inn i Sundstøls Studio Intim i Oslo.

Men denne plata, og denne konserten, og dette bandet Hallesby, hadde ikke eksistert om det ikke var for en meget spesiell inngripen.

Fra det som i musikkbransjen må sies å ha vært fra svært uventet hold. Fra toppen av norsk toppidrett. Fra landslagssjef for norsk håndballs herrelag, Jonas Wille.

Som alle gode haldensere, også han godt over snittet musikkinteressert. Nok til at det har blitt et offentlig anliggende hvilke plater Wille kjøper i forkant av landskamper.

– Jeg har kjent til Thor-Martins musikk fra da vi begge var tenåringer, da han var frontfigur i The Poppets, forteller, Wille, – for ti, tolv år siden ble jeg også kjent med ham som person, da han var vaktmester i tennishallen i Halden. At Thor-Martin Hallesby overhode står på en scene, overhode synger inn i en mikrofon i et studio eller på en scene, må plasseres i avdelingen for mirakler.

Dette, miraklet, kommer med stor sikkerhet til å bli et tema i seg i forbindelse med utgivelsen av plata neste år, så her og nå skal vi avstå fra å gå inn i videre detaljer.

– Da Thor-Martin for et par år siden tok en eksistensiell avgjørelse i forhold til sitt eget liv, for å legge en lang periode med rusmisbruk bak seg, bestemte jeg meg for å hjelpe ham med å lage en ordentlig plate, forteller Wille, – det innebar å få på plass økonomi til å gjøre innspillingene på best mulig vis.

Ved siden av Jonas Wille, så har Thor-Martin hatt fans sentralt plassert i norsk rock-offentlighet.

Kristopher Schau har vært aktivt engasjert i å pushe musikken til Thor-Martin på Drabant.

Det viste seg at rock-nerd Schau husket The Poppets. I en samtale med Egil Pinås fra Halden-bandet The Monotrons i rock-radioprogrammet Kvegpäls etterlyste Schau «han Poppets-fyren".

Schau er som kjent en kar som rir samme dag som han saler opp.»

Foto: Nikolai Grasaasen

Omar og Markus web

Haldenserne Omar Østli og Markus Berntzen blir support for Hallesby på Parkteatret i april.

Merittlista til Omar er lang. Det er umulig å nevne alt, men at han er gitarist i Onkel Tuka og Salmon Smokers er en god start. I tillegg er han en fin låtskriver og står stødig på egne bein som soloartist. Det er dette segmentet han vil presentere for oss i denne sammenhengen. Rockegitaristen Markus Berntzen fra Mandalai Lamas vil supplere Omar denne kvelden – og vi gleder oss til å høre resultatet!

Foto: Veronica van Groningen

Billettpris
300,- +avg.
Dørene åpner
19:00
Aldersgrense
18
Dato
19.04.24
Kjøp billett