Hedvig Mollestad Trio

For hvert album Hedvig Mollestad Trio gir ut, prøver kritikerne å finne opp en passende sjanger for den trollbindende, kompromissløse og «rett-i-mellomgølvet-musikken» trioen spiller. Jazz eller rock? Stonerswing? Eller kanskje doomjazz? Classic Rock kom nærmest: Jazz Sabbath.

Hedvig Mollestad Trio er kjærlighetsbarnet til Mahavishnu og Black Sabbath! Eller var det Terje Rypdal og King Crimson? Spiller ingen rolle – dette er musikk som skal få deg til å strekke henda i været og glise fra øre til øre, eventuelt smile i skjegget mens du nipper til en kald øl og føler at livet er på sitt beste! MOJO, Wire, Classic Rock og Downbeat hyller alle den joviale og in-your-face-loude trioen, og deres utgivelse «Smells Funny» (2018) ga dem velfortjent oppmerksomhet langt ut over landets grenser. I mars 2021, ti år etter sitt første album «Shoot!», slapp de sitt syvende album, med tittelen «Ding dong. Your Dead».

Om hjertet ditt ligger nært det jazzy og frie eller om du foretrekker den tunge beaten og den pumpende bassen, har bandet blitt en livefavoritt. De har spilt på alt fra skitne små buler rundt i verden, til de store, classy konsertsalene og jazzfestivalene. Trioen har varmet opp for John McLaughlin på London Jazzfestival og spilt på store musikkfestivaler som Roadburn, SXSW, Tons of Rock, Vancouver Jazzfestival, Ottawa Jazzfestival, Berlin Jazz Festival, London Jazz festival, Tampere Jazz Happening og Øyafestivalen, for å nevne noen.

Foto: Julia Marie Naglestad

Billettpris
300,- +avg.
Dørene åpner
20:00
Aldersgrense
18
Dato
16.09.23
Kjøp billett