Hedvig Mollestad Weejuns

Weejuns er Hedvig Mollestads nyeste prosjekt: En tindrende trio med Ståle Storløkken, en bauta gjennom sitt arbeid med Terje Rypdal, Supersilent og Elephant9, og Ole Mofjell, en av de fremste unge trommeslagerne på den europeiske impro-scenen.

De siste årene har Mollestad befestet sin posisjon som kompromissløs komponist og gitarist innen sin sjanger– og forbi. Hun har turnert verden over med sin faste trio, hun har vunnet Spellemannpris i Åpen klasse to år på rad for sine soloutgivelser, og i 2023 var hun Artist in Residence på Moldejazz– det mest høythengende oppdraget en jazzmusiker kan få i Norge. Med seg hadde hun blant annet Nels Cline fra Wilco og Trevor Dunn fra Mr. Bungle.

I Weejuns har prinsippene om lange, komponerte strekk fått fare, og vi står igjen med en åpen dør inn til et enormt univers av gnistrende samspill og maleriske strukturer, en følelse av vektløshet der tidsaspektet rokkes ved, der musikerne samles i en stor triologi. Under ligger likevel dragningen mot de mektige riffene og bevrer, og det er ikke vanskelig å assosiere seg til både til det Rypdalske og monumentale, men også til knekken mellom 60-og 70-tallet, fra Bitches Brew- og Mahavishnu-eraen. Og de mektige riffene har fortsatt en helt sentral plass.

Hedvig Mollestad Thomassen – gitar
Ståle Storløkken – orgel og synth
Ole Mofjell – trommer

Foto: Julia Marie Naglestad

Billettpris
300,- +avg.
Dørene åpner
19:00
Aldersgrense
18
Dato
04.09.24
Kjøp billett