Inge Bremnes

Inge Bremnes slo gjennom rundt midten av forrige tiår, med radiolistede og høytstrømmede låter som «Ikaros», «Meire Vi» og «Himmelblå», alle selvskrevet på eget språk og mål. Og dermed var den lille kystkommunen Kvæfjord i Troms ikke lenger bare kjent som hjemstedet til «verdens beste kake», men også som arnested for en av vår generasjons fremste norske sangere og låtskrivere – med strømminger i millionklassen.

19:00 Dørene åpner
20:00 Konsertstart

Og ja, vi sa «norske» og ikke «nordnorske». For fra sin base i hovedstaden, har Inge Bremnes fylt små og store konsertlokaler over hele landet, både solo i akustisk form og med sitt etter hvert høyst rutinerte band, gjennom iherdig turnevirksomhet siden singeldebuten i 2015, og vel så det. Festivalscener fra Festspillene i Nord-Norge til Rockefeller har også stått på turneplanen, unge Bremnes er tross alt av den sjeldne typen artist og låtskriver som kan få låtene sine listet på P1 og P3 på samme tid. I desember 2023 hadde Inge tittellåten til årets Snøfall-juleserie, NRKs storsatsning og låten «Mot Lys» har snart bikket en million streams i juletiden.

Apropos etternavnet, er det ingen hemmelighet at Inge tilhører samme slekt som krydderurtseksperten Lesley Bremnes og Ingemann Arntzen (norgesmester i turn 1920). Men Inge Bremnes har for lengst etablert seg som noe langt mer og ganske annet enn «enda en Bremnes med gitar». For på tross av en unektelig inderlig grunntone, er låtuniverset til Inge Bremnes, slik det fremstår på hans fire album så langt, ført i et moderne popspråk, langt fra klisjeen om den «kjenslevare nordnorske trubaduren».

Det gjelder tekstmessig, der dobbeltbunnede underfundigheter gjerne glir over i en rent uvanlig direkte kommunikasjon med lytteren. Men vel så mye musikalsk, der en både dyp og bred musikalsk bakgrunn kommer til sin rett i et sound som snakker med personlig stemme i samtidens globale popspråk. En musikalsk grenseløshet, blandet med en lite selvhøytidelig tone, er begge deler sentrale i «Inge Bremnes-opplevelsen», både på plate og på scenen.

Billettpris
360,- +avg.
Dørene åpner
19:00
Aldersgrense
18
Dato
14.03.24
Kjøp billett