Ivan Ave

Support: DUMMY THICC

En norsk rapper som rapper på engelsk, og treffer den globale hiphop-undergrunnen, er en sjeldenhet. Eivind Øygarden aka Ivan Ave er unntaket. I samarbeid med noen av sjangerens mest anerkjente produsenter, slik som Mndsgn, Dâm-Funk, Kiefer og Kaytranada, har han skapt sitt unike sound med 90-tallsinspirert jazz-fusion rap og sitt eget tekstlige univers.

20:00 Dørene åpner
20:30 DUMMY THICC
21:15 Ivan Ave

Opprinnelig fra Telemark, et område mer kjent for friluftsliv, litteratur og folkemusikk enn rap, fant Ivan likevel sine første musikalske referanser i søstrenes CD-samling med The Fugees, Janet Jackson og Raphael Saadiq. Via Stavanger og New York, oppdaget han gjennom hiphop, 70-tallets jazz, soul og kunsten å sample for å skape ny musikk.

Sammen med Fredfades og en vennegjeng, ble labelkollektivet Mutual Intentions etterhvert stiftet i Oslo. Labelet har i en rekke år vært katalysator for musikalsk kreativitet uten sidestykke i hovedstaden.

Ivan Ave gir nå ut sitt fjerde soloalbum, og gjør det etter et tiår med verdensomspennende turnering og utgivelser. Albumet heter «All Season Gear», og gir et innblikk i tiden han og vennene har gått gjennom de siste tre årene. Produsert av Ivan Ave selv i samarbeid med Sasac, Mndsgn, Like og DJ Harrison.

DUMMY THICC web

Oppvarming for Ivan Ave 13. mai blir et live beats set av selveste DUMMY THICC, trommis i bl.a. Giddy Gang!

Det kommende soloprosjektet hans «AW SHIT!» er et ærlig stykke musikk laget av denne dumt thicke multiinstrumentalisten og produsenten. Han har lenge laget instrumentell musikk og fikk endelig muligheten til å samle låtene og lage sitt første full-lengder album på labelet Mutual Intentions, med hjelp fra sine gode venner i norsk hip hop/soul- og jazz miljø. Dype røtter i soul/hiphop/funk/jazz og glede i eksperimentering gjør «AW SHit!» til noe nytt og interessant.

Foto (Ivan Ave): Mohamed Chakiri

Billettpris
290,- +avg.
Dørene åpner
20:00
Aldersgrense
18
Dato
13.05.23
Kjøp billett