Ivan Ave Photo by Mohamed Chakiri web

Ivan Ave

Billettpris
290,- +avg.
Dørene åpner
20:00
Aldersgrense
18
Dato
13.05.23
Kjøp billett

En norsk rapper som rapper på engelsk, og treffer den globale hiphop-undergrunnen, er en sjeldenhet. Eivind Øygarden aka Ivan Ave er unntaket. I samarbeid med noen av sjangerens mest anerkjente produsenter, slik som Mndsgn, Dâm-Funk, Kiefer og Kaytranada, har han skapt sitt unike sound med 90-tallsinspirert jazz-fusion rap og sitt eget tekstlige univers.

Opprinnelig fra Telemark, et område mer kjent for friluftsliv, litteratur og folkemusikk enn rap, fant Ivan likevel sine første musikalske referanser i søstrenes CD-samling med The Fugees, Janet Jackson og Raphael Saadiq. Via Stavanger og New York, oppdaget han gjennom hiphop, 70-tallets jazz, soul og kunsten å sample for å skape ny musikk.

Sammen med Fredfades og en vennegjeng, ble labelkollektivet Mutual Intentions etterhvert stiftet i Oslo. Labelet har i en rekke år vært katalysator for musikalsk kreativitet uten sidestykke i hovedstaden.

Ivan Ave gir nå ut sitt fjerde soloalbum, og gjør det etter et tiår med verdensomspennende turnering og utgivelser. Albumet heter «All Season Gear», og gir et innblikk i tiden han og vennene har gått gjennom de siste tre årene. Produsert av Ivan Ave selv i samarbeid med Sasac, Mndsgn, Like og DJ Harrison.

Foto: Mohamed Chakiri