Jeremy Dutcher

Kanadiske Jeremy Dutcher kommer tilbake til Norge, etter en fantastisk konsert på Riddu Riddu sommeren 2019! Den prisvinnende komponisten er denne gangen klar for å bergta Oslo-publikummet på Parkteatret 28. januar!

19:00 Dørene åpner
19:45 Konsertstart

Jeremy Dutcher er en tenor, komponist, aktivist, etnomusikolog og medlem av Neqotkuk (Tobique First Nation) i Øst-Canada. Han benytter enhver mulighet til å bruke sine Wolastoq First Nation-røtter i sin musikk, og han skaper noe som du neppe har hørt før!

Han fikk internasjonal anerkjennelse for albumet «Wolastoqiyik Lintuwakonawa» (2018), vant Polaris Music Prize i 2018 og «Indigenous Music Album of the Year» ved JUNO Awards i 2019.

Musikken er en blanding av neoklassisk, jazz og pop, og har ført til samarbeid med ikoniske artister som Yo-Yo Ma og Beverly Glenn Copeland. Dutchers arbeid har ført ham til verdens største konsertsaler, NPR's Tiny Desk og dommerbordet på Canada's Drag Race.

Jeremy er opptatt av viktigheten av å bevare sitt språk.

«Jeg gjør dette arbeidet fordi det nå er kun 100 personer som snakker Wolastoqey. Det er avgjørende at vi bruker språket vårt og viderefører det til neste generasjon. Mister du morsmålet ditt mister du en helt distinkt måte å oppleve verden på.»

Konserten er i samarbeid med All Things Live Norge, Riddu Riddu-festivalen og Parkteatret.

Billettpris
265,- +avg.
Dørene åpner
19:00
Aldersgrense
18
Dato
28.01.24
Kjøp billett