Klassisk på Park pres.

Klassikeren Vladimir Vysotskij

Klassikeren Vladimir Vysotskij – med Jørn Simen Øverli, Stian Carstensen og Zakarias Meyer Øverli.

Den sangpoetiske visedikteren Vladimir Vysotskij (1938-1980) var den sentrale kronikøren for opposisjonen i Sovjetunionen og hele Øst-Europa på 70- og 80-tallet. Han var den mest berømte personen i riket, eksisterte ikke offisielt, og fikk ikke gitt ut noen plater mens han levde. Allikevel var sangene hans avgjørende for å få folk til å tenke selv.

I dag har han en posisjon på linje med dikteren Pusjkin, og det er flere statuer av Vysotskij enn av Lenin i dagens Russland. Alle sangere med respekt for seg selv må ha Vysotskij på repertoaret, og Putin siterer Vysotskij for å prøve og gi tyngde til talene sine. Han er oversatt til 263 språk over hele verden.

Jørn Simen Øverli og Stian Carstensen har jobbet mye med Vysotskij-sanger, både i form av album (Russlands Hus, spilt inn i Vysotskijs leilighet i Moskva) og turneer. Nå foretar de en nytolkning av sentrale sanger sammen med saksofonisten Zakarias Meyer Øverli, og gir oss med det innblikk i et unikt univers i europeisk visediktning som har og har hatt stor betydning. Det er økende etterspørsel, også i Norge, etter å få høre disse sangen igjen. Premiere på Parkteatret.

Konsertstart kl. 19.00.
Unummererte sitteplasser.

Billettpris
330,- +avg.
Dørene åpner
18:30
Aldersgrense
18
Dato
12.09.21
Kjøp billett