Avlyst

Manal

Den marokkanske artisten Manal, som egentlig skulle spille på Parkteatret på fredag, er dessverre nødt til å avlyse turneen sin. Det gjør at konsertene på Oslo World og Bergen Internasjonale Musikkfestival avlyses. Kjøpte billetter vil bli automatisk refundert.

Kanselleringen skjer etter trusler mot artisten i forbindelse med uttalelser hun har kommet med om situasjonen i Gaza. Managementet til Manal kommer med følgende uttalelse: «We are deeply sorry to announce that Manal won’t be able to perform in Norway this year, in Oslo and Bergen. Even if freedom of speech is above all other rights, as soon as the personal integrity of the artist is threatened, safety must come first.»

Du trenger ikke trenger å foreta deg noe, men pga. stor pågang hos Ticketmaster kan det ta opptil 30 dager før pengene er tilbake på konto. NB: Serviceavgifter refunderes ikke.

---

En av de største nye stjernene på den arabiske pophimmelen besøker Oslo World i år. Gjennom sin blanding av marokkansk hiphop, afropop og afrohouse med kontroversielle temaer, som vold i hjemmet og kvinnefrigjøring, har Manal etablert seg som en vaskeekte pioner på den arabiske popscenen.

MANAL
Manal ble født i Marrakech og begynte å skrive sine egne låter da hun var 11. I 2014 postet Manal en coverversjon på YouTube som fanget oppmerksomheten til den marokkanske hitskaperen DJ Van. Hun var med på kjempehiten «Mantsayadch», og da debutsingelen «Denia» ble sluppet på DJ Vans plateselskap Magic Castle Entertainment, ble den en kjempehit. Hun ble kåret til beste nordafrikanske kvinnelige artist under All Africa Music Awards i 2015, og i 2017 ble hun en av de første marokkanske artistene som signerte med et internasjonalt plateselskap i den arabiske verden.

Singelen «Taj» ble en av de mest sette arabiske raplåtene fremført av en kvinnelig artist noensinne, og i 2021 fikk hun nok en gang prisen for beste nordafrikanske kvinnelige artist. Hun ble også den første arabiske sangeren til å opptre for ColorsXStudio, og hun bidro med en av de offisielle låtene for fotball-VM i 2022. Fremtiden er lys for Manal, og under Oslo World opptrer hun for første gang i Norge.

Royane web

ROYANE

Da den spansk-marokkanske artisten Royane vokste opp, lyttet hun til en blanding av arabisk musikk og hiphop/RnB. Produksjonene hennes er basstunge, filmatiske og blander en distinkt emosjonell tilstedeværelse med moderne klubbmusikk. På en håndfull år, har hun gått fra status som kjent Instagram-influencer til å bli en av de mest interessante artistene den norske musikkscenen har å by på innen sin sjanger.

Royane Harkati ble født i Marokko, og flyttet til Norge da hun var ni år gammel. Musikk har alltid vært en stor del av livet hennes, men Royane gjorde faktisk ikke et liveshow før det første året på videregående.

I 2022, etter en liten pause fra musikken, ble hun trukket mot sine marokkanske røtter. Hun ga ut «tudo ok remix», en låt som gikk viralt på Tiktok. Hun bestemte seg for å reise tilbake til hjemlandet og lage kunst sammen med andre marokkanere. I 2023 ga hun ut «Figaro», og samarbeidet med forskjellige skapere fra Marokko, med mer musikk i vente. Under Oslo World skal hun fremføre en dobbeltregning med den marokkanske stjernen Manar – en perfekt match.

Billettpris
350,- / 315,- (stud/honnør) / 280,- +avg. (A-kort)
Dørene åpner
19:30
Aldersgrense
18
Dato
03.11.23
Kjøp billett