Mats Wawa + Soft Ride

Gazze Records er i gang med Oslosphere Vol. 2, men mens den ligger og godgjør seg, kjører vi på med en deilig splitgig med to av Oslos smootheste band: Mats Wawa & Soft Ride!

Unummererte sitteplasser.
All bestilling fra baren skjer via QR-kode og betaling med Vipps.
Husk munnbind.

Mats Wawa. Hva kan man si? Bak et litt rufsete slacker-utseende og noen lure smil, ligger en av de best gjemte hemmelighetene innen norsk rock. Eller her snakker vi om rock i et vidt begrep. Bandet sklir uanstrengt mellom boogie-rock med doble gitarer, tettsittende AOR som lurer frem minner om tidlig Steely Dan og solfylt soul. Fellesnevneren i alt bandet foretar seg, er den rene, gode melodien som alltid ligger og vaker i overflaten.

Nå er de endelig tilbake på scenen. Revitalisert etter en pandemisk dvale, gjør de seg klare for fylle Grünerløkkas storsal, Parkteateret! Mats Wawa tar med seg rutine, upåklagelig godt humør, lave skuldre og kanskje noen gode venner til Grünerløkkas feteste scene den 2. februar.

Ikke minst tar de med seg ny musikk. Det svirrer rykter om en kommende tur i studio og en liten pose med nytt materiale under armen. Endelig kommer det nye toner etter det velsmakende albumet «Rock Omelette», som gjorde stort inntrykk da det ble sluppet i annus horribilis 2020. Hvem vet hvilken retning låtene tar i denne omgang? Det som er mest trolig, er at det nye materialet også kommer med en sjarmerende eim av fordums tid. Men med blikket rettet fremover. Klassisk Mats Wawa med andre ord.

Mats Wawa web

Soft Ride spiller deilig sommerpop og er kjærlighetsbarnet til Arne Tjelle fra Bloody Beach og Øystein Braut fra Electric Eye. Morgenbladets Ando Woltman kalte debutskiven «Burgundy» fra 2017 «en hyllest til den alternative sommerplaten», mens VGs Tor Martin Bøe fulgte opp med at «om du skal ta med deg ett norsk album på ferie i år – vær så god.» Førstesingelen «Soft Ride» var listet på NRKP13 i lang tid. Bandet fulgte opp med flere utsolgte konserter i Bergen og Oslo.

I november 2019 kom oppfølgeren «Lisbon Lights» til strålende kritikker. Singelen «Wasteful Nights» roterte som forgjengeren i flere måneder på listene hos NRKP13. Solfylte gitarriff fra Øystein Braut, akkompagneres av Arne Håkon Tjelles karakteristiske flytende vokal med budskap om lazy days, kjærlighet og gledens stemning.

Til Parkteatret kommer Soft Ride som fullt band og lover spilleglede, varme toner og god stemning. Liker du vestkystpop, en dæsh indie, i spedd noen klyper rock – ta turen!

Billettpris
270,- +avg.
Dørene åpner
20:00
Aldersgrense
18
Dato
12.02.22
Kjøp billett