Orgivm Satanicvm IV

Ruïm + Vathr + Order + Darvaza + Inferno + Mortuary Drape + Hellripper + Acherontas

Det er med den grimmeste stolthet vi følger opp suksessen fra i år, og ønsker velkommen til fjerde utgave av årets første festival, Orgivm Satanicvm IV! I to dager til ende blir det atter dyster og ond metal fra inn- og utland, med et akkurat passe bredt musikalsk spenn som hele veien holder seg innenfor den mørke delen av spekteret! Sees igjen på Parkteatret 3. og 4. januar!

RUÏM (NO)
Dette bandet ble dannet av Rune «Blasphemer» Eriksen (Mayhem, Aura Noir, Vltimas) i 2020, og i fjor slapp de sitt debutalbum «Black Royal Spiritism - I - O Sina da Igreja» til unison hyllest blant fans og metal-presse over hele verden. Bandets musikk har blitt beskrevet som en videreføring av det Mayhem gjorde på albumet «Grand Declaration of War», og er intet mindre enn et overflødighetshorn av halsbrekkende progressiv black metal av aller ypperste kvalitet. Dette blir bandets aller første konsert noensinne!

VATHR (NO)
Vathr er et nytt, men også et eldgammelt band. Bak navnet finner vi, enn så lenge, en eneste mann, og den mannen er ingen ringere enn Jørn Tunsberg. Denne sagnomsuste bergenseren var der da den norske svartmetallen først begynte å rumle mellom de Syv Fjell, i legendariske band som Amputation, Old Funeral, Immortal og Hades Almighty.

Med Vathr har han tappet inn i selve urkraften til sjangeren, og kanaliserer både egne bragder og Bathory på sitt mest episke, uten at det noensinne blir nostalgisk eller tilbakeskuende. Vathr ønsker heller å brenne ned fortiden for å bygge en bedre, mer monolittisk fremtid. Dette blir en av de første liveopptredenene til dette bandet noensinne, og den aller første i Oslo, og vi har blitt lovet ekte og spektakulær styggedom av ypperste sort!

ORDER (NO)
Ord som «veteraner» slenges rundt i altfor stor grad, og er i ferd med å miste all betydning. Helt til man ser på de samlede stamtavlene til medlemmene i Order, der merittlista inkluderer Mayhem, Cadaver, Satyricon, Impostor og Celtic Frost. Men heller enn å lene seg bakover på disse navnene som hvileputer, har kvartetten demonstrert til fulle at de foretrekker å holde både seg selv og resten av verden på tå hev med sin strenge og rå black metal.

Har du sett Order live, vet du at det de leverer på scenen er så mye mer enn bare en konsert. Dette har de blant annet demonstrert ved flere anledninger på Inferno, og når de nå endelig returnerer til scenen etter noen år er det ingen tvil om at de har planer om å virkelig sette alle skap på plass - strengere, sintere og med en større autoritet enn noensinne!

DARVAZA (IT/NO)
Darvaza ble dannet i 2015, og kanskje et relativt nytt band, men allerede minst like ettertraktede og bejublede som flere av de bandene de selv i sin tid ble inspirert av! Kanskje ikke så rart, ettersom bandets to grunnmedlemmer alene har fartstid fra om lag 50 band siden starten av 2000-tallet, og flere av disse regnes innen den absolutte eliten innen den nyere svartmetall. Vi nevner i fleng band som Mare, Ritual Death, Behexen, Celestial Bloodshed, Dark Sonority, Blut Aus Nord, Misthyrming, Whoredom Rife, Dødsengel og One Tail, One Head... Du skjønner tegninga!

Deres bekmørke, rå og kompromissløse black metal har vunnet dem mange fans, og de har vært et ettertraktet tilskudd til festivaler som Beyond the Gates, Inferno og, nå senest, Cæremonia Nidrosiæ. Vi gleder oss dermed noe helt grusomt til bandets første konsert i Oslo siden 2023, når de i januar skal regjere scenen på Orgivm Satanicvm!

INFERNO (CZ)
Det er intet mindre enn en enorm ære å ønske de tsjekkiske legendene Inferno til Orgivm Satanicvm for deres første konsert i Norge NOENSINNE! Bandet ble dannet i 1995, og har siden da gått fra å være en lokal kult-hemmelighet til et internasjonalt anerkjent band som bare blir bedre for hvert album. Deres dystert atmosfæriske, nattesvart smellvakre og intrikat semi-avantgardistiske black metal, paret med en aura av mørk mystikk, vil kreere det perfekte teppet av djevelsk ondskap og okkultisme!

Bandets liveopptredener har sementert deres legendestatus, og tar dem til festivaler og turneer verden over, inkludert en omfattende runde som co-headlinere sammen med Mayhem for en del år tilbake. Både visuelt og musikalsk leverer Inferno den perfekte kombinasjon av de kvalitetene som utgjør essensen i hva Orgivm Satanicvm står for, og når dette vakre beistet står på scenen i Oslo, er det bare å forberede seg på en hypnotisk og sinnsutvidende opplevelse!

MORTUARY DRAPE (IT)
Vi er ekstremt stolte over å ønske de italienske legendene Mortuary Drape tilbake på en norsk scene for første gang på 10 år! Sist disse mestrene av det okkulte brakte sin dystre rumling til våre breddegrader var på Inferno i 2015, så nå er det virkelig på tide med et gjensyn med bandet og deres unike buldrende basstunge black metal-sound. Bandet ble dannet tilbake i 1986, og har siden da valgt å holde seg til høy kvalitet, heller enn kvantitet, på albumfronten. Dette fikk vi i aller høyeste grad demonstrert med fjorårets mørke mesterverk «Black Mirror», deres første utgivelse på ni år, og sjette i rekken totalt. Med et klassisk skittent sound hvor de sverger troskap til den første black metal-bølgen, og band som Venom, Bathory, Celtic Frost, Tormentor og Mercyful Fate, har de kanskje levert sitt beste album så langt.

Det blir en sann fryd å gå inn i natta med Wilderness Perversion og hans kappekledde horde, og vi ser frem til et sett med klassikere fra hele katalogen, legert med en ondskapsfull intensitet som vil få selve skjelettet til å dirre i takt med grunnvollene!

HELLRIPPER (UK)
Hellripper har sitt utspring i det skotske høylandet, der James McBain startet dette enmannsbandet i 2014. Hans inspirasjonskilder var band som Venom, Kreator og Sabbat, og dermed er det lett å skjønne at det går i lynkjapp og brutal black / speed metal av aller grimmeste sort! Siden den tid har Hellripper rukket å slippe tre fullengdere til stadig bedre mottagelse hos både kritikere og fans, og fjorårets frådende og frydefulle rifforama «Warlocks Grim & Withered Hags» står som deres mest forrykende og rabiate album til nå.

Bandet fullførte tidligere i år en turné for stort sett fulle hus som support for selveste Abbath, og dette blir bandets første konsert i Norge siden høsten 2022. Forvent deg en energiutblåsning på nivå med et kobbel atomdrevne pitbullterriere på en cocktail av speed og single malt whisky, og gled deg til å bli harvet over som en spurv under en armada av skurtreskere. All Hail the Goat!

ACHERONTAS (GR)
Den greske black metal-scenen inneholder mange skatter, og Acherontas (Αχέροντας) er en av de virkelige kronjuvelene! Siden 2007 har denne armadaen fra Athen holdt den hellenske helvetesild høyt hevet og levert 9 album med herlig okkult, mystisk og melodisk svartmetall, og mottatt fordelaktige sammenligninger med både den skandinaviske BM-scenen og enkeltstående band som Sinmara, Deathspell Omega og Cult of Fire. I tillegg til split-utgivelser med band som Nightbringer, Slidhr og Ofermod, har de latt seg hylle for sine egne plater, ikke minst den ambisiøse «Formulas of Reptilian Unification»-trilogien.

Når de nå slipper sitt tiende album i oktober, er det en glede å ønske disse grekerne til Orgivm Satanicvm for deres aller første konsert i Norge noensinne! Bandet garanterer et mørkt, mystisk og magisk rituale som vil trollbinde publikum og gjøre januarnatta enda noen hakk mørkere.

Det er legitimasjonsplikt på alle våre arrangementer.

Billettpris
954,- ink. avg. (Earlybird festivalpass)
Dørene åpner
18:00
Aldersgrense
18
Dato
03.01.25
Kjøp billett