Oskar Nordbø

Support: Mona Krogh + Karoline Larm

Med sin særegne og uttrykksfulle stemme, og stemningsmettede gitarspill, fanger Oskar Nordbø de vare og ofte vemodige følelsene, som ikke så lett lar seg beskrive. Musikken rommer en eksistensiell nerve, båret frem av sterke melodier og uimotståelige refreng. Han inspireres av helter som Bon Iver, Tallest Man On Earth og Phoebe Bridgers, og bruker musikken for å utforske mening, lengsel i møte med det sakrale, og hva det vil si å være menneske. Han spenner opp et stort lerret, fra det aller vareste til den mer ekspressive popmusikken, og har en kjærlighet for det upolerte, såre og vakre i produksjon, tekst og komposisjon.

19:00 Dørene åpner
19:30 Support: Mona Krogh + Karoline Larm
20:15 Oskar Nordbø

Oskar Nordbø høstet stor oppmerksomhet for sitt debutalbum «The Flood», som kom i november 2020. Aftenbladet trillet en femmer på terningen for det de beskrev som «en usedvanlig sterk debut». Albumet tok for seg en eksistensiell krise som munnet ut i at Oskar flyttet inn i et moderne klosterfellesskap i Oslo for å finne seg selv. Musikken kulminerte i et forsøk på å beskrive en mystisk opplevelse han fikk i løpet av denne tiden, som forandret ham radikalt. Oskar spilte siden releasekonsert for en utsolgt Jakob kirke i Oslo, og solgte ut førsteopplaget av vinyl.

Tiden etter albumslippet blir forvirrende. Oskar rives mellom forventningene til det nye livet etter opplevelsen, og realiteten av alt som fortsatt er uferdig i ham. Han leter etter svar i Bibelen, og i myter fra den tidlige ortodokse kristne tradisjonen. Oskar speiler seg særlig i fortellingen om St. Christopher, mannen med hundehode, som gjennom å hjelpe et lite barn blir transformert fra monster til menneske. Det blir gjennom låtene på platen mer og mer tydelig for Oskar at hans mystiske opplevelse ikke var slutten, men starten på en langvarig prosess. I februar gir Nordbø ut nytt album, «The Dogheaded Saint», som vil bli presentert på Parkteatret 14. mars.

Lune, lengtende Mona Krogh er en artist og låtskriver som etter tre år i Liverpool kommer tilbake fra over dammen og lander trygt i Oslo. Med lite forståelse for livet og et ønske om å finne svar, vender hun til gitaren for å finne trøst.

Karoline Larm er kjent for sin elegante låtskriving og varme og nære tilstedeværelse på scenen. Karoline og bandet, bestående av Anja Bajer (fiolin) og Christoffer Mietle (gitar og vokal), har en unik evne til å fange publikums oppmerksomhet, og hennes delikate sanger etterlater ofte et sterkt og følelsesladet inntrykk.

Billettpris
250,- +avg.
Dørene åpner
19:00
Aldersgrense
18
Dato
14.03.23
Kjøp billett