Panopticon

Vemod + Falls of Rauros

Bli med på en helkveld i metallens tegn, når Panopticon feirer 10-års jubileet for albumet «Roads to the North».

Panopticon (US) fikk sitt gjennombrudd med albumet «Kentucky» i 2012, en utgivelse som for alvor satte bandet på kartet med sin emosjonelle og majestetiske kombinasjon av atmosfærisk black metal, krass death metal og folk-elementer. Etter utgivelsen av denne skiva, flyttet bandets primus motor, låtskriver og multiinstrumentalist Austil Lunn fra Louisville, Kentucky til Drammen, hvor han skrev det som skulle bli albumet «Roads to the North». Her perfeksjonerte han det som startet på forgjengeren, og som skulle kulminere i «Autumn Eternal», som avsluttet en tematisk albumtrilogi. I år fyller «Roads to the North» 10 år, og dette feires med en turné der albumet fremføres i sin helhet. Selvsagt inkluderer dette en runde i Norge, med konsert på Parkteatret 31. mai!

Vemod photo Vilde Dyrnes Ulriksen web

Vemod (NO) slapp i januar den særdeles etterlengtede oppfølgeren til debutalbumet «Venter på Stormene» fra 2012! Og «The Deepening» var akkurat den tilbakekomsten man kunne ha ønsket seg, med sine vakre, sørgmodige og dynamiske black metal-stemninger som fanger essensen i den nordiske naturen og rommer både mørke, melankoli og romantikk på samme tid. Bandet fikk en real helte-mottakelse da de sist spilte i Oslo, på fjorårets Infernofestival, og nå er trønderne tilbake med kofferten full av nytt materiale! Selv beskriver de musikken sin som «mørk, eterisk metal», men uansett hva du kaller det blir det en fryd å se bandet live!

Foto: Vilde Dyrnes Ulriksen

Falls of Rauros (US) fra Portland, Maine, er håndplukket som oppvarmere på turneen til Panopticon, og det er lett å forstå hvorfor. Denne gjengen er også inspirert av natur og mystikk, med elementer av folkemusikk i instrumenteringen. Og i likhet med både de to andre bandene på plakaten denne kvelden, og med band som Wolves in the Throne Room og Agalloch, kombinerer de mesterlig det tunge og brutale med det vakre og dempede. Den perfekte måte å starte denne kvelden på, med andre ord!

Billettpris
400,- +avg.
Dørene åpner
19:00
Aldersgrense
18
Dato
31.05.24
Kjøp billett