GjenGangar

Pumpegris + Gangar + Kenneth Lien & Centre of the Universe

Velkommen til neste innslag i Gangars konsertserie, GjenGangar! GjenGangar er et nytt konsept hvor Gangar håndplukker favorittartistene sine innenfor den rocka delen av folkemusikkverdenen, og setter i gang musikalske helaftener på Parkteatret med full fest i folkemusikkens ånd.

Gangar 1080x1080

19:00 Dørene åpner
19:45 Andrea Søgnen
20:15 Kenneth Lien & Centre of the Universe
21:00 Pumpegris
22:00 Gangar

Folkrockbandet Gangar har landet som en komet i musikkverdenen med sine gnistrende liveshow, og har spredt sin grensesprengende versjon av Norges tradisjonsmusikk til begeistrede publikummere verden rundt. Gangar finner inspirasjon hos legender innenfor rock og metal som AC/DC og Meshuggah, men også på historiske voksrullopptak av norsk folkemusikk funnet i arkivene.

Med sitt nye og unike lydbilde gjør Gangar kulturarven tilgjengelig og moro for et allment publikum uten å inngå kompromisser ovenfor tradisjonen, og setter i gang en skikkelig fest i samme slengen.

Torsdag 16. mai har Gangar fått med seg noen av de mest lovende unge bandene innenfor norsk folkemusikk, nemlig Pumpegris og Kenneth Lien & Centre of the Universe.

Pumpegris 1080x1080

Pumpegris tar med seg feler, synther og amper for å mekke en kjempekveld med steinharde slåtter og gode vibber. Det blir dans, felespill og bassing over en lav sko. I tillegg til de mest pumpete grisene, blir universets midtpunkt dratt inn på Parkteatret, når Kenneth Lien & Centre of the Universe slår til med et sett av deres uslåelige kombo av folkemusikk og analoge synther og sequencers.

Kenneth Lien 1080x1080

Kenneth Lien er en multiinstrumentalist med røtter i black metal og improvisert rock. Han trakterer en rekke folkeinstrumenter som for eksempel fele, hardingfele, seljefløyte og ikke minst munnharpe. Han er mest kjent fra trioen Ævestaden, men har også bemerket seg på kappleikscenen med flere munnharpeseiere.

Jørgen Skjulstad er en musiker og DJ også kjent som Centre of the Universe eller DJ Sissyfus. Jørgen har gitt ut ca 20 plater under eget navn og bidratt på kanskje noen hundre som remikser og produsent.

GjenGangarne Gangar bidrar også med et par låter for å avslutte kvelden!

Support: Andrea Søgnen
Andrea Søgnen er en av landets fremste langeleikutøvere. Andrea kommer fra Gol og har røtter i Hallingdalstradisjonen med et repertoar som óg består av låtter fra Valdres og Telemark. Våren 2023 fullførte hun sin bachelor i Folkemusikk fra USN Rauland der arbeidet omhandlet hennes store interesse for videreføring og utvikling av både eldre og nyere spillestil. Målet hennes er å fremheve større deler av langeleikens mulighetsrom og klanger.

Billettpris
250,- / 150,- +avg. (Student)
Dørene åpner
19:00
Aldersgrense
18
Dato
16.05.24
Kjøp billett