Klassisk på Park pres.

Rolf Erik Nystrøm, Helge Lien & Arild Vange

Poesien, musikken og flyktigheten. «Und Schnell, wie Rosen» 3. oktober – høsten er her på alle tenkelige måter. «Når vi dør tar sjelene våre bolig i fuglene». Denne kvelden handler om å se innover for dermed å kunne se verden fra fuglenes perspektiv.

Saxofonist Rolf-Erik Nystrøm (født 23. april), urframfører det monumentale soloverket Und Schnell, wie Rosen, av komponisten Sven Lyder Kahrs (født 23. april). Den eksepsjonelle pianisten Helge Lien (født 23. april) og Rolf-Erik Nystrøm lager musikk til tekstutdrag fra Arlid Vanges kritikerroste roman «Livet i luftene», som han vant NTNUs Litteraturpris for i 2019, som Vange selv leser fra. Geir Johnson kuraterte denne kvelden, et møte mellom kunstnere der den tyske poesien ligger som et usynlig referansepunkt for både Kahrs og Vange. Uten å glemme at 23. april er dagen da Shakespeare ble født, og døde.

Roald Helgheim skrev om Lien og Nystrøms (HERO) andre utgivelse :

Etter mange års samspel og opplevingsrike konsertar i den frie improvisasjonens ånd, fekk duoen i oppdrag å lage musikk til ein sterk og vakker dokumentarfilmserie om Alf Prøysen. Mange vil kalle det overraskande at eit band som dyrkar den frie improvisasjonen skulle lydleggje ein film om Prøysen men det var nettopp det som var med på å gjere dokumentaren til stor kunst. Improvisasjon kan sjølvsagt også vere vakker og «melodisk» – noko det nye albumet «The Discovery & Exploration of the Planet» ber mange bod om. Min første assosiasjon når eg høyrer det første pianoanslaget på opningssporet er filmmusikken til Stanley Kubricks «Eyes Wide Shut». Der brukte Kubrick musikk av György Ligeti som han også gjorde i romklassikaren «2001 – en romodyssé» i 1968. Ringen er dermed slutta i vårt univers. Med HERO er det alltid like spennande å oppleve ein så naturleg musikalsk samforstand slik vi opplever det også på dette albumet.

Rolf-Erik Nystrøm - saxofon
Helge Lien - piano
Arild Vange - tekst og opplesning
Sven Lyder Kahrs - komponist (Und Schnell, wie Rosen)

Billettpris
280,- +avg.
Dørene åpner
18:30
Aldersgrense
18
Dato
03.10.21
Kjøp billett