Romare + Prins Thomas

Support: DJ Trym Søvdsnes

Etter å ha vært trommeslager og gitarist gjennom i mange-mange år, begynte Romare aka. Archie Fairhurst å mikse egen musikk med samples fra gammel vinyl. Denne tidlige utforskningen av «klipp-og lim-stilen», viste seg å være en fruktbar tilnærming, og står fortsatt sentralt i arbeidet hans i dag.

PRINS TOMAS (DJ-set)
I over 20 år har Prins Thomas vært en sentral person i Oslos klubbmiljø, og kanskje spesielt innenfor den såkalte Oslo-disco-scenen. Han er hjernen bak labelet Full pupp, som står bak noe av den beste house-not-house, neo-disco eller kall det hva du vil-dansemusikken du kanskje har hørt.

DJ-karrieren startet han i ung alder, og med inspirasjon fra breakdance, som han selv drev med, spilte han gjerne en blanding hiphop, elektro og juveler fra Arthur Baker og Shep Pettibone. Han plukket så opp bassgitaren og platespilleren måtte ta plass i baksetet for en periode – men så kom 90-tallet, og dansemusikken var tilbake!

«I like to mix up the styles. The old with the new, the minimal cuts with the Balearic beauties and my own classics on top of it in order not to get bored»

– Prins Thomas

ROMARE (LIVE-set)
Hans første utgivelse kan tilbakedateres til mars 2012, og innkapslet i Londons enorme musikalske smeltedigel, startet arbeidet med den andre EPen, «Love Songs: Part One». Romares låter ble etter hvert inkludert på samlinger av tungvektere som Bonobo, Tiga og Gilles Peterson.

Debutalbumet, “Projections”, fra 2015, ble av DJ Magazine utnevnt som Album of the Year, og etablerte Fairhurst som en produsent det var verdt å følge med på. På albumet «Love Songs: Part Two» fra året etter, så vi en utvikling: Han beveget seg mer fra jazz og blues til disco og psykedelisk, og selv om vinyl-sampling fortsatt spilte en nøkkelrolle, var mer av musikken hans egen. The Guardian omtalte albumet som “experimental psychedelic love songs bound together by gelatinous alien synths and a low-key jazz melody”.

Tredjeskiva «Gone» fra 2019, ble av Resident Advisor beskrevet som “An engrossing eight minutes of cinematic house music”, og motokk en rekke lovord.

Fire år etter den første fullengderen kom, returnerte Fairthurst med «Home» (2020), en utgivelse som markerte et nytt kapitel i Romares liv – med flytting fra London til landstbygda og stifting av familie. Der «Love Songs: Part Two», utforsket kjærlighet og romantikk, utforsker “Home” spiritualitet, identitet og tilhørighet. Også her beveget han seg mer bort fra det sample-baserte, og utforsket bruken av ulike instrumenter, eksempelvis et vintage-orgel, farens gamle gitar og en tromme fra barndommen.

TRYM SØVDSNES (DJ-set)
Trym Søvdsnes har i løpet av de siste årene etablert seg som en sentral skikkelse i Bergens klubbmiljø. I spekteret mellom stappfulle lørdagskvelder og døsige ukedager, har Trym finpusset ferdighetene og, med tiden, utviklet en helt egen DJ-stil. Intuitivt, åpent, smått eklektisk og til tider røft i kantene.

Gjennom settene på Opera i Bergen og flere opptredener på Ekkofestivalen, fanget Trym etter hvert oppmerksomheten til legendariske Bjørn Torske, noe som har resultert i flere samarbeid bak platespillerne, i studio, live og ikke minst på det månedlige radioprogrammet Pigs in Space.

Billettpris
315,- +avg.
Dørene åpner
22:00
Aldersgrense
20
Dato
27.05.22
Kjøp billett