Klassisk på Park pres.

RUMI SONGS

Persisk poesi med skandinaviske jazzmusikere. Rumi Songs er en sangsyklus komponert av musikeren og komponisten Trygve Seim, på bestilling fra Tora Augestad og Anne-Lise Berntsen.

Verket baserer seg på tekster av den persiske poeten Jalal al-Din Rumi (1207–1273), i Coleman Barks’ moderne gjendiktninger. Seim utviklet Rumi Songs over flere år, og har mange inspirasjonskilder utover Rumis vakre dikt. Sangsyklusen bærer preg av Seims sjangeroverskridende og eklektiske tilnærming til musikk, med inspirasjon og musikalske elementer fra både europeisk og amerikansk musikk såvel som den orientalske musikken som Seim i flere år har fordypet seg i gjennom sine mange reiser til den arabiske verden. I prosessen med arbeidet med Rumi Songs har Seim også gjennomført en reise til den tyrkiske byen Konya, der Rumi tilbrakte mesteparten av sitt liv.

Rumi Songs er skrevet for Tora Augestad (mezzosopran), Frode Haltli (akkordeon), Svante Henryson (cello) og Trygve Seim selv (saksofon). På denne konserten medvirker også Erling Kittelsen som, ved siden av sin egen store produksjon av poesi og prosa, har gjendiktet en rekke sufipoeter, deriblant Rumi. Kittelsen vil fortelle om Rumi og sufismen og resitere egne Rumi-gjendiktninger mellom musikkstykkene. Det blir også resitasjon til spesialkomponert instrumentalmusikk.

Billettpris
280,- +avg.
Dørene åpner
18:30
Aldersgrense
18
Dato
26.09.21
Kjøp billett