SABA

Flyttet til John Dee

Denne konserten er flyttet til John Dee 7. september. Kjøpte billetter til gyldige til ny venue.

Chicago-rapperen Saba legger ut på turné i forbindelse med sitt tredje studioalbum. 23. mars kan du oppleve han live på Parkteatret. Den kritikerroste rapperen, produsenten og Pivot Gang-grunnleggeren inntar Europa med sin «Back Home Tour» i 2022, og med seg som support har han den nederlandske sangeren og låtskriveren Gaidaa.

Nylig slapp Saba sin funk-inspirerte singel «Fearmonger» ft. Daoud, og annonserte at han snart slipper sitt tredje album «Few Good Things». Dette blir oppfølgeren til kritikerroste «CARE FOR ME» fra 2018, hvor Saba gjennom musikken bearbeidet fetteren John Walts drap. På det nye albumet går han enda dypere, når han utforsker det indre etter å ha søkt etter lykke gjennom ytre faktorer – «Few Good Things» handler om å bli komfortabel med tomheten, og til tross for det, føle seg hel.

Saba har forankret sin karriere i autentisitet og musikalitet, noe som har gjort han til en av sin generasjons viktigste og mest unike uavhengige stemmer. Han har en viktig rolle innenfor musikkmiljøet i Chicago, og har produsert og samarbeidet med artister som Chance The Rapper, Noname, Mick Jenkins og mange flere.

Allerede som åtteåring begynte Saba å lage musikk, og bygde etter hvert et studio i kjelleren til bestemoren på vestsiden av Chicago. Det var her han sammen med sine venner fra nabolaget dannet Pivot Gang, og sammen tok de toget til andre siden av byen for å jobbe med kreative ungdomsorganisasjoner og opptre på open mic-kvelder.

Saba kommer fra en meget musikalsk familie. I ung alder ble han inspirert av sin far, R&B-artisten Chandlar, som tok han med til studio for å spille inn soul, R&B og jazz. Gjennom denne erfaringen utviklet han en unik bredde, fremføringsevner og ferdigheter innenfor låtskriving. Han er også selvlært på en rekke instrumenter, et medfødt talent og en musikalitet som har ført til hyllest fra Pitchfork (8.7 Best New Music), NPR (#1 Hip-Hop Album of the Year for CARE FOR ME), Rolling Stone, Billboard, The Fader, FACT, Complex og mange flere.

I 2019 ville selveste J. Cole ha med seg Saba på «Revenge of the Dreamers III», hvor han gjester avslutningssporet «Sacrifices», som nylig oppnådde RIAA-sertifisert gullstatus. Sammen med sine hyppige samarbeidspartnere Noname og Smino har han også startet Midwest-musikkkollektivet Ghetto Sage, og tidligere i år fremførte han «Top Again» sammen med Audrey Nuna på Late Night with Seth Meyers.

Med ny musikk på vei er Saba klar for å fortsette å flytte musikalske grenser på sin reise mot stjernehimmelen!

Foto: C. T. Robert

Billettpris
260,- +avg.
Dørene åpner
19:00
Aldersgrense
18
Dato
23.03.22
Kjøp billett