Siril Malmedal Hauge og Jacob Young

«Ved å kombinere både fra rocken, popmusikken og standardjazzen, har Siril Malmedal Hauge og Jacob Young iallfall klart å få meg mer overbevist om jazzens fortreffelighet og dens mange anvendelsesområder. «Last Things» er simpelthen en liten juvel, vakker, stemningsfull og ren balsam for sjelen.» – Erik Valebrokk

Dørene åpner kl. 18:30, konsertstart kl. 19:00.

«Siril og Jacob spiller musikk som rører og fenger. Musikken ønsker å være ærlig, nær og skjør. Det å invitere noen til å være nær her og nå, er noe som alltid er interessant og som rører ved det aller viktigste og det aller fineste og skumleste hos oss mennesker. Noe vi alltid lengter etter, og av og til tør å kaste oss ut i.»

I 2018 gav duoen ut debutalbumet «Last Things» som blei møtt av overveldande gode omtalar og respons frå eit samla pressekorps i inn- og utland. Dei har blitt omtalt som eitt av årets høgdepunkt i velrennomerte jazzmagasin verda over. Albumet vann Sølvprisen i det japanske Jazz Critique Magazine for Best Jazz Vocal Album i 2018, og blei i 2019 nominert til IMA i New York City i same kategori.

Duoen kom i 2020 ut med nytt kritikerrost album, «Chasing Sunsets», som m.a. blei løfta fram på lista til Disk Union (Japan) for «best records 2020». Musikarane er saman om produksjonen og har begge skrive ny musikk og bidrar på fleire instrument kvar, song kvar for seg og duett. I tillegg til å framføra klassikarar på sin eigen måte. Ein av Noregs flottaste jazzduoar!

Siril Malmedal Hauge – vokal. mandolin, ukulele
Jacob Young – vokal, gitar, gitalele

Siril Malmedal Hauge
har gjort seg til kjenne i det norske musikkmiljøet de siste årene. Med aktiv turnéring, og med flere lovpriste albumutgivelser bak seg har hun markert seg som en sikker stemme på den norske jazzscenen. Hun ble nominert til Spellemannprisen i 2021 for platen Slowly, slowly.

Jacob Young
er internasjonalt kjent for sine utgivelser på ECM og sitt samarbeid med Karin Krog, Manu Katche med flere. Han har deltatt på en mengde utgivelser med egne og andres prosjekter i inn og utland.

Billettpris
280,- + avg.
Dørene åpner
18:30
Aldersgrense
18
Dato
29.01.23
Kjøp billett