Solbrud

Avlyst

Konserten med Solbrud 3. oktober er dessverre avlyst. Kjøpte billetter vil bli automatisk refundert, du trenger ikke foreta deg noe.

Time for some sad news everyone: We have decided to end all activities with Solbrud and are disbanding now. Sorry to disappoint you all but it's the end of the road for us. The reasons are many - in short we just can't really find the energy and motivation required to keep the ship running the way it's supposed to. Solbrud has been a 15 year long journey with many profound experiences, highs and lows for us all. Can't really think of anything we would trade it for. Alas, there will be no more touring, shows or farewell concerts this time around. We want to extend our gratitude to all you who have listened to the music and supported us through the years.

– David, Adrian, Tobias and Troels

Torsdag 3. oktober blir det totalt mørke på Parkteatret i Oslo når det kritikerroste danske metalbandet Solbrud kommer til Parkteatret, sammen med spellemannsnominerte Dwaal. Dette blir en storslagen kveld med to band som representerer noe av det beste innen skandinavisk metal i dag.

Doomed Scandinavia og Helvetes Indre Kretser presenterer:

SOLBRUD (DK)
Solbrud er et dansk metalband som ble dannet i København i 2009 og spiller atmosfærisk black metal. Siden deres selvtitulerte debutalbum «Solbrud» i 2012 har de hele to ganger vunnet den danske Gaffa-prisen i kategorien «årets danske metal-album, for albumene «Jærtegn» (2014) og «Vemod» (2017). I februar 2024 slapp de det kritikerroste albumet «IIII» via det tyske plateselskapet Vendetta Records. Solbrud har turnert Europa og opptrådt på festivaler som Roskilde, Inferno, Copenhell, SPOT-festival og by:Larm, og nå kommer de tilbake til Norge for å spille sin første konsert på Parkteatret!

Solbrud ble til i en tid da black metal ikke fylte mye av den sosiale metal-bevisstheten i Danmark. Siden da, har de utvidet sitt eget navn, men også lagt grunnlaget for utviklingen av en større, dansk black metal-scene.

Tilknytningen til naturen er som i lyrikken, også en uttalt kraft i Solbruds musikk. I likhet med naturen er det en mangefasettert dimensjon som viser black metalens brede uttrykk ved å være både storslått, organisk, melodisk og dissonant, fantasifullt fortellende og samtidig sløv og rå. Den som lytter må forlate det overfladiske og åpenbare og i stedet vie seg til et «nå» som krever fullstendig tilstedeværelse.

Solbrud startet innspillingene av «IIII» i 2021, men senere samme år forlot tidligere forsanger Ole Luk bandet, for å fokusere på sitt soloprosjekt Avsky. I starten av 2022 kom David Hernan inn som ny frontmann i Solbrud på vokal og gitar. Hernan har allerede spilt flere konserter i inn- og utland med Solbrud, og har bevist seg som verdig arvtager, noe vi kan se frem til å oppleve 3. oktober på Parkteatret.

DWAAL (NO)
Spellemannsnominerte Dwaal fra Oslo spiller tung, atmosfærisk sludge, doom, post-metal, eller hva du måtte ønske å kalle det. De lager en massiv vegg av lyd som veksler mellom aggressiv og kvelende, melankolsk og hypnotisk, og kan sammenlignes med band som Amenra, Neurosis eller Cult of Luna. Siden oppstarten for 10 år siden har de rukket å gi ut to kritikerroste fullengdere og en EP.

Gjennom årene har Dwaal gradvis justert opp intensiteten og gjort seg bemerket som et fengslende liveband, med knusende energi og dyster stemning hånd i hånd. De har stått på scenen under by:Larm, Inferno, Høstsabbat, Mystic Festival og en rekke andre festivaler og tilstelninger i inn- og utland.

Billettpris
280,- +avg.
Dørene åpner
19:00
Aldersgrense
18
Dato
03.10.24
Kjøp billett