Sondre Lerche

Parkteatret har vœrt åsted for en veldig høy andel av mine alle beste sceneminner, så det er ikke uten en viss ekstatisk glede at jeg og bandet nå vender tilbake, over fire år etter siste runde konserter. Det blir både Yngling og over 18 konserter, og vi gleder oss villt til å få dele nye og gamle sanger med dere alle – Sondre Lerche.

Sondre Lerche spiller tre konserter på Parkteatret denne kvelden, en Yngling med fri alder, og to for de over 18.

Nylig slapp Sondre Lerche sin mest forførende og ambisiøse låt noensinne, «Dead Of The Night». Den ti minutter lange sangen, bærer bud om en voldsom, kreativ oppblomstring og utvikling, i kjølvannet av «Why Would I Let You Go», som ble kåret til årets norske låt av et samlet norsk kritikerkorps i 2020.

Så ble også «Dead Of The Night» mottatt med tilløp til hakeslepp av både norsk og utenlandsk musikkpresse. Blant annet ga Dagsavisen 6 av 6, og meldte at «en av årets lengste sanger er også en av årets beste», mens Bergens Tidende kalte den «et beist av en låt» og slo fast at det var Lerches beste så langt.

Flytsonen har med andre ord bare fortsatt for Lerche, etter å ha temmet det utfordrende Koronaåret med sitt tre ganger Spellemann-nominerte album «Patience», og mer utstrakt turnering og aktivitet enn noen annen norsk artist i fjor. Lerche turnerte Norge alene på kryss og tvers, med over 50 solokonserter, mot alle odds. I tillegg delte han gjennom hele 2020 minneverdige konsertopplevelser, blant annet fra egen stue i det landet stengte ned, alene i Emanuel Vigeland Mausoleum, sammen med KORK i Store Studio, samt terningkast 6-forestillingen Patience Extravaganza, som gikk live fra Drammens Teater rett før jul.

Lerche har brukt vinteren på å jobbe med et nytt album, samt ferdigstille barneboken "En Flue Fløy", som utkom på Cappelen i mai. Samtidig har han også lansert vinmerket Patos, som foreløpig består av tre biodynamiske naturviner som har blitt tatt godt imot av både publikum og vinanmeldere.

Samtidig med «Dead Of The Night» lanserte Lerche en omfattende turné i Nord-Amerika og Europa, og nå slippes endelig flere konserter i Norge med fullt band. Mer ny musikk er også ventet. Det kan fort vise seg at også 2022 tilhører Sondre Lerche.

Billettpris
100,- +avg.
Dørene åpner
17:00
Aldersgrense
Fri alder
Dato
04.02.22
Kjøp billett