Spiritualized

Avlyst

Konserten med Spiritualized er dessverre avlyst, ikke utsatt som tidligere annonsert. Kjøpte billetter vil bli automatisk refundert.

Spiritualized byr på psykedelisk soul av et kaliber som de er ganske alene om på dagens britiske musikkart.”

- ABC Nyhetene, Norwegian Wood

4. mars vender Spiritualized og J. Spaceman tilbake til Oslo og Parkteatret, da med den noe uventede (niende) platen «Everything Was Beautiful», hvor mer enn 30 musikere har medvirket til en mektig musikkopplevelse!

Audun Vinger omtalte det legendariske britiske spacerockbandet Spiritualizeds og deres forrige plate «And Nothing Hurt» (2018) som “...hvitskimrende rock-gospel, elektrisk spenning og virkelig oppløftende melodier, med oppvakte rekalibreringer av hans karakteristiske stemninger” (Dagens Næringsliv). Samme år uttalte Jason Pierce aka J. Spaceman, Spiritualizeds maker og frontmann, at det ville bli hans siste plate med Spiritualized. Heldigvis tok han feil.

Enkelte falt fra hverandre under lockdown og i epidemiens isolasjon, mens andre blomstret. Spaceman spaserte rundt i det folketomme, romerske London, hvor trafikkstøyet og folkemassene plutselig ble erstattet av fuglesang, en merkelig tomhet og fravær av flystriper på himmelen. Han benyttet gåturene til å komme til bunns i låtene på det niende og nevnte albumet.

Her spiller han 16 forskjellige instrumenter, innspilt i hele 11 ulike studioer, samt i hans hjem. 30 musikere og sangere bidrar, inkludert Spacemans datter Poppy, den faste samarbeidspartneren John Coxon, strykere og blåsere, samt bjeller og rørklokker fra Whitechapel Bell Foundry. Her er det med andre ord mye på gang! Resultatet er en av de mest livelydende platene Spiritualized har lagd siden «Live At The Albert Hall» (1998), som utkom like etter klassikeren «Ladies & Gentlemen, We Are Floating In Space», med deres mest detaljerte og rike lydbilde så langt.

Flere ganger viste Pierce og Spiritualized at de var fullt i stand til å piske opp intenst hypnotiske stemninger helt på egen hånd, ved god hjelp av rytmiske mønstre på den store grafikkskjermen bak. Konserten viste til fulle bredden og sammenhengene i Pierces musikk.

– Dagsavisen, Øya 2017, 5/6

Spiritualized har ved flere anledninger spilt i Norge, kanskje mest spektakulært og minneverdig i 2017, da Spaceman inntok scenen på Øyafestivalen sammen med Oslo-filharmonien og gospelkoret Traces – til vill begeistring fra publikum.

På Parkteateret 4. Mars, får man være med på en intim, mektig og alltid sjelfull fremføring av det neste kapittelet i Spiritualizeds unike historie og univers.

Konserten presenteres av All Things Live.

Billettpris
425,- +avg.
Dørene åpner
19:00
Aldersgrense
18
Dato
04.03.22
Kjøp billett