Oslo World

Stella & the Longos

Det sensuelle livefenomenet Stella & the Longos dyrker zouk og boogie fra 1980-tallet, sett gjennom brillene til Paris-undergrunnen. Grunnleggerne Stella Zekri & Ed Longo deler en felles lidenskap for gamle plater. De møtte hverandre i Berlin, hvor begge hang på samme type steder og gikk på samme konserter. De er ivrige LP-samlere begge to, som har lett like mye i platehyllene som på dansegulvet for inspirasjon.

Noe skjedde da de møttes, og etter noen økter i studio bestemte de seg for å lage et album.

«Détends-Toi» ble formet av deres felles kjærlighet for de franske multikulturelle produksjonene på 80-tallet – men de hadde også et dypt ønske om å gjøre noe nytt, å leke med lydene de fant. Albumet ble gitt ut sommeren 2022 på det nye Cosmic Romance Records-labelet, som ble etablert av bandmedlemmene. Etter det vellykkede slippet turnerte Stella & The Longos i Europa.

Konsertene deres byr på en selvsikker detaljrikdom - de leker med yndlingssjangrene sine, uten frykt for å sette sitt eget preg på musikken. Den napolitanske supergruppen Nu Genea, som nylig besøkte Oslo World, kan være en passende sammenligning – men når Stella & The Longos inntar scenen, skaper de sin helt egen verden.

Billettpris
350,- / 280,- +avg. (A-kort / Honnør / Student)
Dørene åpner
19:00
Aldersgrense
18
Dato
01.11.24
Kjøp billett