Stian Carstensen

& Romkameratene

Stian Carstensens nyeste eskapade består av det ypperste Balkan har å by på, og et par ikke så «halvgælie» musikanter fra Norge!

19:00 Dørene åpner
20:00 Showstart

Giani Lincan kommer fra en sigøynerfamilie i București, som har vært profesjonelle musikere i over 300 år. Han er ledende på kloden på sitt fascinerende instrument cimbalomet, som i hans hender er en herlig hybrid av perkusjon, harmonimotor og lyriske kaskader av toner. Giani skrev musikken til filmen «Grand Hotel Budapest», og måtte under Ceacescus regime i Romania underholde på palasset, da Saddam Hussain var på statsbesøk. Å høre ham er som å være med på en ekskursjon, hvor ild og tristesse er hovedingredienser.

Filip Simeonov, eller «Fekata» som han er kjent som i Bulgaria, er en legende i Bulgaria og blir kalt «Fabrika za kiutchetsi» («sigøynermelodifabrikken» på norsk). Han kommer også fra en familie av rom/tyrkisk opprinnelse i Nord-Bulgaria, og har vært profesjonell musiker siden han var 11 år. Filip er en makalaus improvisatør, og behersker både gresk, makedonsk, rumensk, tyrkisk og arabisk musikk til fulle. Et fyrverkeri av en musiker, som ikke fikk lov til å opptre på bulgarsk TV under kommunismetiden fordi han spilte for mange kvarttoner og forsiringer, noe kommunistpartiet kalte degenerert musikk. Heldigvis er Filip en kompromissløs mann, som øser ut av sin rikholdige musikalske kilde med raus hånd, til tross for at han har sittet i fengsel for sitt klarinettspill!

Stian Carstensen er mest kjent fra bandet Farmers Market, som i år fyller 30 år. Han har studert folkemusikk på Balkan med de beste krefter siden tidlig 90-tall, og har jobbet med de fleste sjangere fra klassisk til country. Stian har sin egen måte å spille østeuropeisk musikk på, og hans komposisjoner er populære i det bulgarske sigøynermiljøet, og har også blitt brukt i bulgarske såpereklamer.

Ole Morten Vågan er superbassisten fra Brønnøysund, som er kjent for sitt grenseløse rytmiske kontrabasspill. Når han dæljer løs på bassen, står tiden stille. Ole Morten er også en grenseløs improvisatør av ypperste klasse, og er kunstnerisk leder for blant annet Trondheim jazzorkester.

Velkommen til en kveld i spontanitetens og den dype tradisjonsmusikkens verden!

Stian Carstensen – trekkspill, div.
Giani Lincan – cimbalom
Filip Simeonov – klarinett
Ole Morten Vågan – kontrabass

Foto: Julie Loen

Billettpris
320,- +avg.
Dørene åpner
19:00
Aldersgrense
18
Dato
30.05.23
Kjøp billett