SYML

Storslått vokal og lengselsfull elektropop står på menyen når multitalentet SYML inntar Parkteatret i mars!

SYML betyr ‘simple’ på walisisk – en treffende beskrivelse for den Seattle-baserte singer-songwriteren Brian Fennells minimalistiske og likevel kraftfulle musikk. Han er en multiinstrumentalist i ordets rette forstand, og mestrer perkusjon så vel som klaver, for ikke å nevne hans fremste instrument: den uforglemmelige stemmen.

I 2016 la han rollen som vokalist i bandet Barcelona på hylla og tok til soloprosjektet SYML. På debutalbumet “SYML” (2019) gir han seg hen til det å utforske nettopp røsten, som på helt unikt vis balanserer styrke og sårbarhet. Fennell skriver lune og intime låter, som er dansbare og rytmiske så vel som melankolske og introverte. Ofte overlapper disse stemningsbildene og danner rørende, visceral musikk, som blir igjen i en lenge etter sangens slutt.

Sammenlikningene er mange, fra James Blake og Frank Ocean til Bruce Springsteen og The War On Drugs til. SYML har mange ansikt.

Å skrive musikk er en form for musikalsk terapi for Fennell, og låtene lefler ofte med de vanskelige følelsene vi stuer bort, med tematikk som tilhørighet, tap og lengsel i fokus. SYML er en artist som virkelig kanaliserer levd liv inn hvert fiber av musikken. Det er mørkt og rått, men ikke uten lysglimt og ømhet.

EPen “Ancient Call” (2021) var som en emulgering av da og nå, full av lengselsfull R&B og elektropop med mørke undertoner. Her bearbeider han eksisterende låter i samarbeider og remixer, hvor lydlandskapet har blitt rikere, mer sensuelt og mer stilsikkert. Hans rolle som virtuoso – sanger, klassisk trent pianist, perkusjonist, produsent – kommer for alvor til syne.

Hakk i hæl kom den mer nedstrippede livesingelen “The War” – en ekstremøvelse i å kle av en låt til dens kjerne. Livealbumet “Sacred Spaces” er spilt inn sammen med seks kammermusikere i St. Mark’s Cathedral, Seattle. Platen er ute 19. november.

Det er denne mektige stemningen SYML tar med seg til scenen i Parkteateret, når dagene så altfor sakte blir lysere. Forvent deg en nedstrippet og sakral konsert hvor Brian Fennells utrolige stemme leder veien. Bli med inn i mørket for å oppleve en vokalist i storform!

Konserten presenteres av All Things Live.
Foto: Adrian Ragasa

Billettpris
260,- +avg.
Dørene åpner
19:00
Aldersgrense
18
Dato
05.03.22
Kjøp billett