The Afghan Whigs

Uttrykket originalt kan lett misbrukes, men når det kommer til Cincinnati-bandet The Afghan Whigs, er det ingen tvil om adjektivets gyldighet. På 90-tallet, da de fleste alternative rockband skulte til Neil Young, Raincoats eller Meat Puppets for inspirasjon, var Greg Dulli og bandkameratene mer interessert i soul, funk og jazz. Av Motown, Stax og Isaac Hayes.

Interesser som gjorde musikken deres mer nyansert enn de fleste av kollegene. Så har de da også i vokalisten Greg Dulli, en frontperson som med sin karakteristiske stemme har løftet bandet det lille ekstra, og gjort dem viden kjent som et «fantastisk liveband med en superkarismatisk frontfigur».

The Afghan Whigs har kanskje aldri nådd de virkelig brede massene, men deres fans tilhører den sjeldent hengivne sorten. Debuten «Up In It» (1990), det ikoniske «Gentlemen» (1993), «1965» (1998) og det siste albumet «In Spades» fra 2017, er bare noen av årsakene til at The Afghan Whigs kultstatus aldri har sluknet!

Med den nye ultrafengende singelen «I’ll Make You See God», befester bandet sin unike posisjon, og med den i bagasjen, har The Afghan Whigs nå annonsert en ny turné og konsert i Oslo på Parkteatret. Vi sees 1. august!

Konserten presenteres av Lüger.

Billettpris
360,- +avg.
Dørene åpner
20:00
Aldersgrense
18
Dato
01.08.22
Kjøp billett