The Lionheart Brothers

I år er det 15 år siden det ikoniske albumet «Dizzy Kiss» kom ut og dette må feires! 11. november inviterer The Lionheart Brothers til storslått jubileumskonsert på Parkteatret!

«Det sies at «Dizzy Kiss» var albumet som tok indie-Norge ut av undergrunnen. Nå, 15 år senere, skal vi ta et dypt dykk ned i erindringens undergrunn, fiske etter den gode gamle svimmelheten, og med et stort KYSS bringe The Lionheart Brothers tilbake til scenen. Vi gleder oss!»

– Marcus Forsgren

The Lionheart Brothers fikk gjennombruddet sitt med platen «Dizzy Kiss» i 2007, en 36 minutter lang hyllest til Brian Wilson og My Bloody Valentine. Dagbladet trillet en femmer, «utført med hjertebankende kjærlighet til musikken», og utropte kjapt at platen var en av årets beste.

Lite visste trønderen Marcus Forsgren da han startet The Lionheart Brothers i 1998, at bandet noen år senere skulle bli utpekt som et av Norges ledende innen psykedelisk pop og rock.

«Visjonen med bandet var å lage noe som ingen hadde hørt før.»

– Forsgren

Tilfeldighetene skulle ha det til at det i 2003 var Trondheim som huset by:Larm. Midt under festivalen trykket Adresseavisen en anmeldelse av albumet «White Angel, Black Apple», med tittelen «Sjeldent vakkert». «Rørende vakker og stor rock fra Trondheims beste indieband», fortsatte anmelderen, og ga plata terningkast seks. Natt og Dags anmelder ga bandet en femmer (senere, da bandet kom med oppfølgeren «Dizzy Kiss» i 2007, skulle den samme anmelderen erkjenne at den eneste store feilen i hans karriere, var da han ikke ga The Lionheart Brothers full pott for «White Angel Black Apple»).

Med et brak var de blitt popyndlinger og kritikerfavoritter i Trondheim, og snart oppdaget også rikspressen dem. Dagbladet ga plata terningkast fem. Samme høst ble de bedt om å varme opp for Mew på Blæst i Trondheim. En drøm var gått i oppfyllelse.

Også i England ble The Lionheart Brothers elsket av kritikerne og publikum. The Guardian kalte bandet «the bridge between Camden and California». I 2007 var singelen «50 Souls and a Discobowl» den tredje mest spilte låten på P3, og The Lionheart Brothers ble nominert til både Spellemanns- og Alarmprisen. Fire år senere kom oppfølgeren «Matters of Love and Nature» (2011).

Bli med når vi skrur tiden 15 år tilbake! Det blir en fest uten sidestykke på Parkteatret 11. november!

Konserten presenteres av All Things Live.

Billettpris
295,- +avg.
Dørene åpner
20:00
Aldersgrense
18
Dato
11.11.22
Kjøp billett