Tim Hecker

Support: Johanna Orellana

Tim Hecker er en kanadisk musiker og lydkunstner, født i Vancouver. Siden 2001 har han produsert en rekke lydverk, blant annet for labels som Kranky og 4AD. Verkene hans er blitt beskrevet som «strukturert ambient», «tektoniske fargeplater» og «elektronisk katedralmusikk».

Tim Hecker utforsker skjæringspunktet mellom støy, dissonans og melodi, med en tilnærming til sangkunst som er både fysisk og følelsesmessig. Repertoaret hans spenner over to tiår, og han har gitt ut ti album – inkludert den banebrytende og kritikerroste «Ravedeath, 1972», «Harmony in Ultraviolet» og «Virgins».

Hecker gjør ofte oppdrag for moderne danseoppsetninger, lydkunstinstallasjoner og filmmusikk, og musikken har blant annet vært å høre i BBCs «The North Water», regissert av Andrew Haigh, og den uavhengige filmen «Lucifer», av den østerrikske filmskaperen Peter Brunner.

Fløytist og komponist Johanna Orellanas ekspressive uttrykk og atmosfæriske improvisasjoner, har allerede gitt henne internasjonal oppmerksomhet. De siste årene har hun arbeidet tett med Carmen Villaen og gjort flere musikalske samarbeid med blant andre Anja Lauvdal. Med debutalbumet, «Las Camelias,Tres Esquinas», som utgis på Smalltown Supersound i mars i år, trer Orellana offisielt inn i rollen som soloartist.

Billettpris
285,- +avg.
Dørene åpner
20:00
Aldersgrense
18
Dato
15.04.23
Kjøp billett