Klassisk på Park pres.

TrioTaus + Johannes Weisser

Dobbeltkonsert med Johannes Weisser og TrioTaus. TrioTaus fremfører Mozarts Divertimento i Ess-dur ledsaget av et knippe av Mozarts egne brever. Johannes Weisser og Søren Rastogi presenterer to av vokallitteraturens aller fremste sykluser: Brahms´ Vier Ernste Gesänge - fire alvorlige sanger - og Mahlers Kindertotenlieder som begge på hver sin måte kretser rundt døden.

Dørene åpner kl. 14:30, konsertstart kl. 15:00.

TrioTaus - Breva til Mozart
TrioTaus fremfører Mozarts Divertimento i Ess-dur ledsaget av et knippe av Mozarts egne brever. Mange av brevene er preget av Mozart fortvilede økonomiske situasjon og bønn om hjelp til hans losjebror Puchberg.

Trio Taus web

«Ein svak flamme frå eit stearinlys viser ein skikkelse bøygd over bordflata, djupt konsentrert, skrivande - på eit brev... TrioTaus lar oss kikka Mozart over skuldra i denne intime stunda, der Wolfgang Amadeus Mozart sit og tøysar med kusina, prøvar å imponere sin «papa» eller tar hand om kona si medan han er på turné. Det heile endar med ei mengd bøner til losjebror Puchberg. Mozart treng desperat hjelp; han har møtt på store problem heilt på tampen av sitt korte liv. Her spelar Divertimentoen ei viktig rolle, og Mozart håpar at nett den vil løysa det heile.»

TrioTaus har i løpet av kort tid gjort seg bemerket som ensemble, og har opptrådt blant annet i Hardanger Musikkfest og Fjord Classics, og har gitt mesterklasser i Trondheim og Århus.

Liv Hilde Klokk, fiolin
Ida Bryhn, bratsj
Torun Sæter Stavseng, cello

Johannes Weisser - Sanger om Døden
I dette programmet presenterer Johannes Weisser og Søren Rastogi to av vokallitteraturens aller fremste sykluser: Brahms´ Vier Ernste Gesänge - fire alvorlige sanger - og Mahlers Kindertotenlieder som begge på hver sin måte kretser rundt døden.

Brahms skrev sine «Vier ernste Gesänge» i 1896, til bibelske tekster, og der tekstene til de tre første sangene er hentet fra det gamle testamentet og kretser rundt døden og livets forgjengelighet, er den siste sangens tekst hentet fra Paulus´brev til Korinterne med dets budskap om tro, håp og kjærlighet.

Mahlers Kindertotenlieder er fem sanger til dikt av Friedrich Rückert, som han komponerte i perioden 1901-1904.

Mahler valgte fem blant Rückerts 428 dikt om barnedød, som Rückert skrev i årene 1833 og 134, etter at han hadde mistet to barn i skarlagensfeber. Tekstene til syklusen tematiserer en forelders sorg over å miste sine barn, og beskriver emosjoner og stadier i en sorgprosess, som desperasjon, resignasjon, minnebilder, forestillinger om at de er i live, og aksept av at de er døde.

Foto av Johannes Weisser: Fredrik Arff
Foto av Trio Taus: Anders Bergersen

Billettpris
280,- +avg. / 150,- +avg. (Student)
Dørene åpner
14:30
Aldersgrense
18
Dato
19.02.23
Kjøp billett