Undertakers Circus

Support: Maria Orieta Band

2023 er et jubileumsår for Undertakers Circus. Det er utrolige 50 år siden bandets ikoniske album «Ragnarock» ble utgitt. Det vil bli markert på flere måter, blant annet med bokutgivelse, jubileumskonsert på Parkteatret og innspilling av ny musikk.

Begrenset antall (unummererte) sitteplasser, resten ståplasser.

Undertakers Circus ble startet på Lillestrøm i 1967, og hadde sin første aktive periode frem til 1976. Etter noen års opphold, ble bandet gjenforent på 2000-tallet. Undertakers Circus var et av de første norske rockebandene som sang på norsk, og mange av tekstene hadde en politisk brodd. De satte blant annet melodi til dikt av Rudolf Nilsen, mens andre tekster omhandlet norsk historie og norrøn mytologi. Musikalsk har bandet, med sin blanding av prog, soul og rock, vært inspirert av navn som Curtis Mayfield, Blood, Sweat & Tears og Chicago. Varemerket i alle år, har vært en stor blåserrekke.

Bandets første single var den engelskspråklige «Little Boy Blue», med B-siden «Gotta Get Away», utgitt i 1968. Bandets neste utgivelse, singelen «Riil køntri mjusik» / «Menuet silikose», kom i 1972 og teksten ironiserte over musikalsk snobberi. Til tross for at den musikalsk ikke er typisk for bandet, skulle den bli bandets største hit.

Bandets debutalbum, «Ragnarock», står i dag som en bauta i norsk prog-historie. Albumet ble spilt inn i februar 1973, med Johnny Sareussen som produsent, og utgitt senere samme år. Debutalbumet, inkludert singelen og dens B-side som bonusspor, ble re-mastret og gjenutgitt av Pan Records i 2004. En av låtene på albumet var «Nettenes prinsesse», med tekst av Thor Sigbjørn Greni og musikk av Eigil Berg. Denne dukket opp åtte år senere på Bergs soloplate «Alhambra» med tittelen «Queen of the Night», og ikke minst i 1999 som «Long Distance Man» på albumet «Electric Psalmbook» med BigBang. Den engelske teksten er skrevet av bandlederen Øystein Greni, sønn av Thor Greni. I 1975 kom Undertakers Circus' andre LP, "Brød & Circus".

I 2016 kom en nyutgivelse av «Ragnarock» på vinyl, en utgivelse som til og med fikk rosende omtale i det engelske musikkmagasinet MOJO. «Ragnarock» er også nyutgitt på CD i Christer Falcks prosjekt Norske albumklassikere. I 2023 vil også albumet «Brød & Sirkus» bli gjenutgitt på CD.

Bandet gjør noen konserter hvert år med sin nye besetning, der flere av originalmedlemmene er med. Undertakers Circus' desemberkonsert for Østkanten Bluesklubb på Herr Nilsen, har blitt en tradisjon, og bandet gjør gjerne en konsert eller to årlig på hjemmebane i Lillestrøm.

I 2023 var UC også headlinere på Haugaland Prog & Rock Festival i Haugesund.

Musikalsk er fortsatt stilen en blanding av progrock og soul-musikk. Aftenpostens anmelder skrev det så treffende ved utgivelsen av «Ragnarock» i 2004:

«Dette er progrock med soul i kantene.»

Bandets besetning i 2023:
Thor Sigbjørn Greni – vokal
Stein Gudmundsen – vokal
Ketil Gulbrandsen – vokal
Espen Liland – gitar
Lasse Hafreager – keyboards
Frode Kildahl – trommer
Rune Endal – bass
Kjell Kristoffersen – trompet
Kim Koffeld – trompet
Audun Os – sax og fløyte
Lena M. Petterson – trombone og kor
Elena Khimich – kor

Maria Orietea Band web

Maria Orieta Band varmer opp når Undertakers Cirkus inntar Parkteatret for sitt 50-års jubileum! Musikken deres spenner fra cumbia og ska til heartbeat-folk – og er alltid rocka!

Bandet består av Misett på trummer, Taran på bass, Liv på keys og Maria selv på gitar og vokal. Låta «El Escritor», har allerede blitt en allsangfavoritt i Gamlebyen.

Billettpris
330,- +avg.
Dørene åpner
19:00
Aldersgrense
18
Dato
15.09.23
Kjøp billett