Veps

Support: Bikelane

Etter en jevn strøm av glitrende singler, og den både nasjonalt og internasjonalt kritikerroste EPen «Open The Door», er tenåringssensasjonene i indiebandet Veps endelig klare med debutalbumet «Oslo Park».

Veps spiller to konserter denne kvelden, en Yngling med fri alder og en for de over 18.

Albumet åpner, passende nok, med den lengtende, men samtidig triumferende «The Other Side Of The Door». Etter å ha gjort ferdig videregående skole i det pandemien var over, oppsummerer denne låta, på perfekt vis, de blandede følelsene rundt det å forlate ungdomstida.

Den sassy og latterlig fengende «Mooney Tunes», følges opp av den like minneverdige «UFO», begge to virkelig gode eksempler på bandets udiskutable og særegne popteft.

«A Show Of Hands» er der albumet tar en litt «spooky» vending. Låtas murrende, men funky vers gir etter hvert plass til store refrenger, og er et vakkert stykke Veps-magi.

«His Brother» er en besk og sinna rockelåt som sender tankene til 90-tallets alternative rock, før mollstemte «Crawl» kommer og knuser lytterens hjerte med sin ærlige skildring av tenåringshjertesmerte.

De vakre balladen «Ballerina (Norah)» og «To The Bedwetters» er begge, på hver sin unike måte, en umiddelbar emosjonell tidskapsel tilbake til de mer melankolske og sårbare aspektene av årene i livet hvor man er ung og søker etter sin identitet.

«The Credits» (sunget av bassist June) runder av det hele på utsøkt vis, med sitt ømme og samtidig sterke budskap.

«Oslo Park» er en oppsiktsvekkende emosjonell og velskrevet debutplate, skapt av fire unge musikere med musikkverdenen for sine føtter.

Deres komposisjoner har blitt produsert, mikset og mastret på utsøkt vis av Matias Tellez (Girl In Red, Sondre Lerche ++), og bergenseren har festet bandets magi til tape slik det er ment å være.

Rått, emosjonelt, vakkert og melodisk. Akkurat litt som livet i slutten av tenåra, egentlig.

«Oslo Park» slippes via amerikanske Kanine Records 18. november.

Bikelane Ole Onstad web

Bikelane spiller indierock med trykk på rocken! Bandet balanser stadig mellom det røffe og det melankolske, med et snertent preg fra 2000-tallets indierock-helter. På konsert går alltid Bikelane knallhardt ut for å overvinne publikum med høyt energinivå og smittende spilleglede. Etter en Bikelane-konsert skal du dra derfra litt svett, med litt mer dopamin i kroppen.

Foto (Veps): Jenny F. Lunde
Foto (Bikelane): Ole Onstad

Billettpris
100,- +avg.
Dørene åpner
18:00
Aldersgrense
Fri alder
Dato
02.03.23
Kjøp billett