William Basinski

William Basinski

Billettpris
300,- +avg.
Dørene åpner
20:00
Aldersgrense
18
Dato
18.03.23
Kjøp billett

William Basinski er en klassisk utdannet musiker og komponist, som har jobbet med det eksperimentelle kunstfeltet i over 30 år, først og fremst i New York og nylig også i California. Ved bruk av eldre teknologi og analoge tape-loops, utforsker hans melankolske lydlandskap livets flyktige natur, et ekko av minnets gjenklang og tidens mysterium.

Basinskis firedisks mesterverk «The Disintegration Loops», fikk internasjonal anerkjennelse, og havnet på Pitchforks liste over de 50 beste albumene i 2004. Og «The Temporary Residence» deluxe LP box set fra 2012, fikk topscoore i samme medium (ja, vi snakker 10, noe som hører sjeldenhetene til).

Installasjoner og filmer laget i samarbeid med kunstner og filmskaper James Elaine, har blitt presentert på internasjonale festivaler og museer, og Basinski har spilt for fulle hus rundt om i verden.

Basinski har også laget musikken til Robert Wilson-operaen «The Life and Death of Marina Abramovic», som hadde verdenspremiere på Manchester International Festival i 2011, og turnerte i Europa i 2012 og Nord-Amerika året etter.

Orkesterale transkripsjoner av «The Disintegration Loops», av Maxim Moston, har blitt fremført på The Metropolitan Museum of Art, Queen Elizabeth Hall og La Batie Festival i Genève, Sveits, Dark Mofo Festival i Hobart Tasmania og sist Pitchfork Midwinter Festival med Chicago Philharmonic.

I november 2020 ga Bainski ut skiva «Lamentations», og nå sist, i mars tidligere i år, fikk vi servert albumet «. . .on reflection» av William Basinski & Janek Schaefer, utgitt av Temporary Residence, Ltd.

Foto: Danilo Pellegrinelli