Oslo World

Yendry

Yendry har av Pitchfork blitt omtalt som «morgendagens grenseløse popstjerne». Det føles som en passende beskrivelse av en dominikansk-italiensk artist, som omfavner sin mangslungne kulturelle oppvekst.

19:00 Dørene åpner
20:00 Konsertstart

Yendry er en bemerkelsesverdig sanger som drar veksler på nittitallspop, R&B, latinamerikansk pop og elektronisk musikk. Hun fikk sitt første store gjennombrudd i Italia, hun synger på spansk og for øyeblikket jobber hun både i Europa og USA. Familien hennes er fra den Dominikanske Republikk, de flyttet til Italia da hun var fire år gammel. Der oppnådde hun popularitet gjennom deltagelse i X Factor, og som sanger i det elektroniske bandet Materianera. Etter solosinglene «Barrio» og «Nena», ble hun lagt merke til internasjonalt, og signerte platekontrakt med RCA/Sony Latin.

I 2021 kom det store gjennombruddet. Hun samarbeidet med J. Balvin, Damian Marley, Mozart La Para og Emotional Oranges, og Yendry opptrådte på legendariske Apollo Theatre i Harlem, New York, sammen med noen av sine største forbilder: R&B-ikonet Mary J. Blige og Jazmine Sullivan. På tampen av året var hun ansiktet til Spotify-kampanjene «Frequency» og «Equal».

I 2022 ble hun nominert som beste nye kvinnelige artist, under den tradisjonsrike latinamerikanske prisutdelingen Premio Lo Nuestro. Hun returnerte også til konsertscenen etter pandemien, og spilte blant annet på Lollapalooza Paris og Montreux Jazz Festival. I år kommer hennes lenge etterlengtede debutalbum.

Verden ligger for hennes føtter - og i november kommer hun til Oslo World.

Billettpris
380,- / 300,- (Student/Honnør/A-kort) +avg.
Dørene åpner
19:00
Aldersgrense
18
Dato
04.11.23
Kjøp billett